Gyakori vizelés viszonylag kevés folyadékbevitel mellett mire utalhat? (többi lent)
Már régebben is észrevettem magamon, hogy viszonylag sokat járok wc-re, pedig napi 1,5 liter folyadékot is alig iszom meg. De az utóbbi 2 hétben még a szokásosnál is többször kell pisilnem. Vércukrom jó, nem is gyötör szomjúság. Nem is fájdalmas a pisilés, szóval nem is felfázásról lehet szó.
Ma kb. 8-9x voltam pisilni, minden alkalommal viszonylag sokat pisiltem.Pedig max 2 liter folyadékot ihattam meg. Emelett már 2 napja székrekedésem is van.
Egyetemista vagyok, szóval elég stresszes időszakom van most, esetleg ez is kiválthatja ezeket a tüneteket? Idegen orvoshoz nem akarok menni, meg időm sincs futkozni ide-oda, haza meg csak 1-2 hét múlva megyek. Szóval ilyen esetben mit tegyek, vagy ez így fog maradni, amíg stresszes időszakom van? 20/L
Okozhatja stressz. Nálam is elő szokott fordulni. Minimum 2 l folyadék maradjon meg, így biztos kitisztul a veséd.
Vannak jó gyógyteák, amik pl.: nyugtató, stresszoldó hatásúak, próbáld ki őket.
Ha a vizeleted nem kellemetlen szagú, nem csíp stb, akkor nem hinném, hogy felfázás, de azt meg egyszerű pisiléses teszttel ki lehet mutatni...Pl.: bemész az ügyeletre, pisilsz, beleteszik a teszt csíkot, akkor látszik, hogy van e benne genny vagy se.
Én pl.: rengeteg gyógyteát iszok, úgyhogy én sokat járok wc-re is :) plusz én szedek tőzegáfonya kapszulát is a húgyutak védelme érdekében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!