Pizzát miért nem lehet enni?
Nem tudom elég furcsa ez, hogy meg van tiltva...
az se él szerintem full egészségesen aki egész nap zöldséget és gyümölcsöt rág, mert rengeteg ásványi anyag, illetve szénhidrát, cukor stb nem jut a szervezetébe!
Na az se jó :D
Szóval én eszek pizzát, szeretem is. Nincs belőle semmi probléma ha minden péntek este megeszsek egyet a barátommal..:)
Tudod, én már zöldségen kívül mindenről olvastam, hogy ne együk (s tuti van valami elszánt zerocarber, aki szerint a zöldség is ellenség. jó, neki igen, mert nem tudja megemészteni a megváltozott bélflóra miatt)... Ez kevés ahhoz, hogy elrettentsen :D
Nos, én nem eszem pizzát. Nem jók nekem a szénhidrátbombák, a glutént pedig főleg kerülöm. De más attól még eheti, sőt, 1-2 évente egyszer én is, felkeresem az egyik kedvenc pizzériámat, ahol igazán jó pizza van (sosem voltam nagy pizzás, nem érzek különösebb vágyat, de attól még élmény)... S rosszul sem leszek tőle, csak nem ideális s napi szinten azért rosszul lennék.
Ha néha pizzázol s ez az étrended gyenge pontja, nos, akkor sokkal egészségesebben eszel, mint az átlagember.
S a lélek is számít. Az nem egészséges, aki alig mert valamit enni s amit kíván, azt sem engedi meg magának soha, ha nem maximálisan egészséges, bármit is jelentsen ez. Bár olyan szerintem nincs, a mai világban? A zöldség is permetszeres.
Egy pici s nem igazán komoly "egészségtelenség" belefér, főleg, ha lelkileg sokat dob az emberen. A szervezet elintézi.
Tökéletes egészség nincs. Érdemes jó életmóddal biztosítani, hogy kevés kár érjen minket e téren, de hogy százas listán 99 vagy 99.1 az érték... Nos, emiatt én nem mondanék le egy jó pizzáról vagy házi sütiről.
#1: Aki zöldséget és gyümölcsöt eszik, az is szénhidrátosan eszik, pont, hogy sok cukor és egyéb szénhidrát jut be a szervezetébe, bár az pont nem esszenciális tápanyag.
A pizzával inkább a ketogén diéta áll "szemben" (persze ketogén pizza is van, roppantul oda szoktak érte lenni, ez is egy válasz arra, hogy pizzavágy esetén mi van).
S a pizza egyetlen elem, attól még szénhidrátszegény lehet az étrend, ahogy sok zöldséggel és viszonylag rendes mennyiségű gyümölccsel is.
Mert az átlag pizzériát is gyorsétteremnek hívják... persze tisztelet a kevés k8vételnek...
De a többségben sajnos egy tömeggyártott rejtett zsírokban tocsogó tésztára kapsz a legolcsóbb sonkából, legolcsóbb paradocsomszószból meg a legolcsóbb ananászból... rá a legolcsóbb sajtot...
Gyors étterem...
Ha viszont én otthon a saját kemencémben sütök kenyérlángost, akkor az utolsó alkotóeleméig tudom mi van benne és megadom a módját...
És akkor még a mirelit pizzákról nem is beszéltünk...
Nyilván nem mindegy, hogy házilag, jó minőségű alapanyagokból készül-e, vagy műanyag az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!