Mitöl lehet csokiéhségem?
Mindig is édesszáju voltam,de ugy kb fél éve folyamatosan csokit kivánok.Vagy csokis sütit,vagy tök mindegy csak kakao legyen az alapja.
Az ünnepi idöszak ota rosszabb,hiába lakok jol,akkor is kivánom utána.Legszivesebben most is felfalnék egy táblával :)
Mitöl lehet?
Én is nagy csokirajongó voltam... Amíg nem okoz gondot, nem extrém mennyiség s nem durva függőség (emberfüggő, kinek mi fér bele e téren), én nem aggódnék.
Nálam a szénhidrát DURVA lecsökkentése pompásan elmulasztja az ilyesmit, bár szénhidrátszegény édességet akkor is eszem, akár csokit is, mert finom. De nem kaparom a falat érte, csak kellemes és miért ne?
Sok ok lehet. Lelki, túl sok édesség, túl kevés, túl sok szénhidrát, túl kevés szénhidrát (amíg meg nem szokja, a legtöbb embernél ez van a durva csökkentéskor), túl kevés kalória, megszokás...
3 éve odafigyelek az étkezésemre,35kg-ot fogytam az elsö évben,azota tartom.
Étkezésemet teljesen átreformáltam.
Nincsenek olajos,egészségtelen kaják.
Zöldség,gyümölcs mindennap.Szerencsére mindegyiket szeretem,ugyhogy változatosan tudom enni öket.Általában nyersen,sütve,fözve párolva nem szeretem öket.
Olajos magvak minden nap eszek egy fél maroknyit tizoraira.
Csokit szintugy minden nap.általában ebéd után,este jön rám.
Szedek multivitamint (Biotech USA Multivitamin for Woman) plusz Magnéziumot is.
Ezért nem értem.De akkor nem agyalom tul,ezek szerint a szervezetemnek szüksége van rá.
Köszönöm a válaszokat!
Egyáltalán nem biztos, hogy nincs magnéziumhiányod, ha nem megfelelő módon pótolod.
Én is imádom a csokit, régen simán megettem egy tábla milkát egy ültömben, de most már a bolti csokikban lévő adalékanyagok és egyebek visszatartanak a fogyasztásától. Nagy ritkán eszem 1-2 kockát, de inkább csinálok magamnak néha csokikrémet vagy (tejmentes) kakaót, és így egész jól megvagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!