Hallottatok már az intuitív táplálkozásról? Mi a véleményetek róla?
2 xcikket elolvastam, halvány fogalmam most már van róla. A szabályok miatt kicsit rugalmatlan és nem alkalmas mindenki számára, legalábbis nem az összes ponttal. Az alapállás azért szimpatikus, ez az életmódom alapja. Figyelek a testem jelzéseire, úgyhogy szembemegyek szinte az összes fogyókúrás elvvel, az értelmesebbjével is.
A leginkább kifogásolt pont az éhséggel kapcsolatos, bár elismerem, hogy sokaknak az is remekül működik. De van, akinek feltétlenül jó, ha akkor eszik, ha éhes. Van, aki soha nem éhes. Ha 3 napig nem eszik, akkor sem. Bizonyos étrendeken ez nem is ritka.
A nagy nedvességtartalmú ételek jóságába vetett hitem is minimális, s amikor egy ételt eészíben azért tartottak jónak, mert kevés kalória... Nos, nekem KELL kalóia, azzal működöm. Inkább a laktatás/kalória, fehérje/kalória érdekel. De mondom, teljesen OK, ha valakinek tökéletesen megfelelnek az írtak, csak ki ilyen, ki olyan. Biztos van, akinek számít pl. a nagy térfogat. Nekem nem, egy 2 kilós és egy 20 dekás ebéd is tökéletes lehet. Vizet úgyis iszom.
Köszönöm a válaszokat!
A 3. hozzászólásra reagálnám, hogy ezen a blogon tényleg sok cikk van. Talán egy-két konkrét cikket kellett volna linkelnem.
Amúgy a Wikipédián is lehet róla olvasni. Itt: [link]
Talán itt jobban össze van szedve a lényeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!