Valaki aki anorexiából gyógyult, tudna segíteni?! Ti hogy és mennyi idő múlva gyógyultatok meg?
13/l vagyok,fél éve kezelnek anorexiával,de semmit nem javul a helyzet.Tavaly 56 kilóról indultam,most 37 kiló vagyok.Az orvos csak hizlalni akar,kórházban is voltam több hétig de semmi.Szerintetek hány kg-nak kéne lennem?(161 cm)
Valaki tudna tanácsot vagy saját sztorit írni légyszi?!Már nagyon elegem van ebből az egészből...
Min 44 max 52
Probálj mindenorában enni valami husosat
45-55 kiló között ideális lenne.
Szerintem gondold végig, hogy mi a baj. Nem súlyod, nem a kinézeted. Mi bánt? Mi hiányzik az életedből?
Szinte semmit nem tudok már enni.
Szüleim 8 éve váltak,suliban vertek,nagyszüleim és apum kitagadtak.Szoval sok minden nincs most rendben,de ez miért függ össze az anorexiával?
4: Nem kapsz semmilyen kezelést?
Nincs pszichológus?
De szerintem orvos sem kell hozzá, józan paraszti ésszel is rájön az ember, hogy ennyi gond bizony vezethet lelki problémákhoz, és az anorexia is a lelki probléma.
Szerintem 50 kg lenne az ideális.
Az anorexiát nem lelki okok okozzák, bár nyilván van összefüggés. A lelki problémák étvágytalanságot, rossz emésztést, depressziót okoznak (bár magának a depressziónak is lehet az oka vitaminhiány, rossz étrend), vagy túlzásba vitt fogyókúrához, koplaláshoz, önsanyargatáshoz vezetnek. Ezekből adódik a tápanyaghiány (fehérje, zsír, vitaminok, nyomelemek hiánya) és a rossz bélflóra, az emésztőrendszer károsodása, ami alultápláltságot, testképzavart és egyéb pszichés tüneteket okoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!