Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Hogy vegyem rá a szüleimet?

Hogy vegyem rá a szüleimet?

Figyelt kérdés

Hogyan vegyem rá a szüleimet,hogy a diézámhoz ihassak fehérje shake-et?

Nem akarják megengedni,mert szerintük mű,és később bajom lehet belőle,mert még fejlődik a szervezetem..

Milyen érvekkel próbálkozzak?

Vagy vegyem meg,és igyam titokban?

(csak vacsorát helyettesítenék vele..)

16/L

2017. jan. 9. 18:18
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat! ;)
2017. jan. 9. 20:58
 22/28 anonim ***** válasza:

Aki azt mondja, ilyenkor nem szabad fogyózni, mert még nő a szervezet:

Tavaly 16 évesen 155 centihez 73 kiló voltam. Sok, ugye? Persze, hogy kövér voltam, már ne haragudjon meg senki. Mindent lehet, ésszel, inkább nevezném életmódváltásnak, mintsem diétának. Amúgy is imádtam a zöldségeket, az összes köretet (néha persze kivétellel, amikor nagyon elcsábultam) lecseréltem zöldségre (A brokkoli és a karfiol például nagyon jók a célra, esetleg a főtt répa, borsó), teljeskiörlésű/rozsos magvas kifli iskolába, vagy én arra a 8 órára szoktam gyümölcsöt és táplálékkiegészítőt vinni, esetleg valami finom, nem agyoncukrozott müzlit. Meg ami még nekem nagyon bevált, a turmixolt gyümölcsök felöntve sok vízzel, azt még órán is lehet iszogatni, ha éhes/szomjas vagy.

A tojást is nagyon szeretem, külön mázli, hogy a sárgáját nem, csak a fehérjét. Nagyon-nagyon sok mindennel lehet variálni, és alig kell tudni főzni hozzá, szerintem pénztárca barát is az egészséges étkezés.

És viola: ma 54 kiló vagyok (bár a cél 48, de most már azért egy fokkal kegyesebb vagyok magamhoz, főleg mert már sportolok is), a bőröm a helyén, a rendszeres orvosi szűréseken is megállom a helyemet. És megjegyzem: sosem voltam éhes! :)

Úgyhogy kérdező: Ésszel, de nagyon drukkolok neked is :)

2017. jan. 9. 21:12
 23/28 A kérdező kommentje:
Koszonom,lassan haladok,de biztosan. :)
2017. jan. 9. 22:20
 24/28 anonim ***** válasza:
100%

13as bálaszoló

A fehérje adagod napi kb 3-4gramm ammoniát jelent ami a bélben termelődik...

Ez nem tűnik soknak, nem is sok, de te minden nap beviszed... ez a májadnak egy hatalmas munka, ami miatt szépen lassan 5-10 év alatt csökkenni fog a működése...

Ebből lesz az iritábilis bél szindróma és annak sok sok szövődménye, lehet az alapja rengeteg daganatos betegségnek...

Hosszú távon kinyírod magad...

Csinálod pár hónapja és megvagy győződve róla, ha EDDIG nem lett bajod, akkor nem is teszel vele rosszat... egy buta kisgyerek vagy...

2017. jan. 11. 08:03
 25/28 anonim ***** válasza:
Vicces, hogy ti akik fitnesz ipar félrevezetéseiből tájékozódtok... ti mondjátok mindenkire, hogy fogalma sincs semmiről...
2017. jan. 11. 08:06
 26/28 anonim ***** válasza:
90%
Vajon miért lehet, hogy az agg kort megélt testépítők mind májbetegségben szenvednek, vagy a pénzesebbje pl Swarci a 3. máját koptatja...
2017. jan. 11. 08:09
 27/28 anonim ***** válasza:

#26: Ne hasonlítsunk már egy diétázót egy testépítőhöz. Utóbbiak rémesen szar és egészségtelen étkezést folytatnak. Azon is hangsúly van, hogy a lehető legkevesebb legyen a zsírszázalékuk, hogy a lehető legkevesebb zsír legyen az izom és a bőr között, hogy ugye látszódhasson az izmuk. És ők nem napi egy fehérjét esznek/isznak.

Nagybátyám 40 éves sportoló, focista volt és ő is napi 1x volt, hogy azt itta, még is semmi baja. Kevered a szezont a fazonnal.

2017. jan. 11. 10:06
 28/28 anonim ***** válasza:

Először azt javaslom hogy tedd rendbe az étkezésed és a mozgásod! Ezzel már önmagában lehet fogyni, én így csináltam! Életmódot kell váltani a fogyáshoz. Egy dologtól még nem változik semmi, max eleinte és utána visszajön.

Mindenkinek máshogy jön be, én pl 160gr diétát tartok, a napi 5x kevés, lassú felszívódású szénhidrát egész napra stabilan tartja a vércukrot, nem tartalékol a szervezetem, nincs éhségérzetem. A szénhidrát nem rossz dolog, az számít hogy milyen minőségű. Fehérlisztes cukros szénhidrát a rossz, de a zabpehelyből, teljes kiőrlésűekből származó nem az és szükség van rá, minimum napi 120gr kell az agynak, különben dühöngeni fogsz! Ez nem vicc.

Ha rendben van a kaja és kiszámoltad mennyi fehérje/szénhidrát/zsír kell naponta, akkor jöhet a pótlás, ha nincs meg és sehogy nem fér bele már az étkezésbe.

Anyagilag megengedhetitek? Lehet inkább így próbálják ezt mondani... Nem olcsó és rendszer kell akkor bele. Egy kg fehérje 1 havi adag ha napi egyet iszol meg és 1 kg 6-9ezer ft-ba kerül. Ebből a pénzből viszont hetente lehet venni 2kg csirkemellet ami bőven fedezi a fehérjeszükségleted és változatos, mellé zöldség, rizs stb. lassú felszívódású. A fehérje vízzel gyors felszívódású, edzés utánra való, este nem is szabad vízzel inni, ha fogyni akarsz mert simán éhes leszel újra! Olyankor minimum tejjel de mellé még kell valami.

De inkább egy adag fehérje vacsira túróval mint valami hulladék gyorskaja vagy üres kalória cukorral, liszttel és olajjal. Egyébként.

Én endokrinológus-dietetikussal beszéltem erről, mivel vannak gondjaim a laktózzal és naponta nem tudtam annyiszor enni sokat, ráadásul fehérje típus vagyok, így a napi 1 adaggal semmi gond, sőt mivel laktózmentes dolgok se az igaziak így ezzel kiegészítem a napi fehérjeszükségletet. A lényeg hogy minőségi legyen és erősen mozogj mellé, különben tud hizlalni! Ha csak otthon aerobic vagy lépcsőzés van, az mellé nem túl sokat ad, súlyzó és egyéb mellé hatásosabb, még az egy adag is!

Igazából titokban nehéz inni, mert van egy jellegzetes illata, mosogatóba főleg, a shaker is ott van, a zsák is. Sőt van olyan fehérje ami turmixban oldódik jól... :\

23N

2017. jan. 13. 17:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!