Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miert nem tudok soha jollakni?

Miert nem tudok soha jollakni?

Figyelt kérdés

Egy nap ugy erzem nagyon sokszor eszek, es sosem erzem azt hogy most jol laktam volna. Es mindig tudnek enni. Mitol lehet ez?

Az atlagom a magassagomhoz kepest atlagos, bar egyesek meg igy is vekonynak talalnak,pontos erteket nem tudom megadni. 170 cm 54-56kg kb, nem szoktam merni magam.

Mai napom pl ugy indult, hogy reggeliztem 2 croassontot, sima vajasat. Ittam egy cappuchinot, aztan ettem minipalacsintat, ettem chipset, ettem mini browniebol kb 5 dbot, ettem egy gomboc fagyit tejszinhabbal. Egy talka kb fel deci paradicsom levest , ittam egy forro teat, aztan mekiztem es ettem 1 es fel sajtburgert, meg egy kis adag krumplit ketchuppal es egy kis colat, meg este eszegettem gabonapelyhet, mert kivantam az edesset, de csak ez van es tej sincs.

Vannak napok, amikor tobbet is eszek.

#szeretet #éhség #falanksag
2017. jan. 7. 01:54
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
68%

"170 cm 54-56kg "

EZ..... nagyon kevés! Minimum 60-65 kilónak kell, hogy legyél, akkor lennél NORMÁL alkat!

Viszont amit észrevettem: tápanyagot és rendes élelmet abszolút nem viszel be (mi az a fél deci leves?!), és az étkezés jelentős részét csupa szénhidrát teszi ki.

Folyamatosan csak édesség, chips, gyorséttermi koszt, fagyi, stb.

Ez így nincs jól, és véleményem szerint azért eszel így össze-vissza mindenfélét, mivel EGYSZER SEM eszel normális táplálékot, rendes ételt!

Legalább napi egyszer, ebédnél, vagy ebédnél és vacsoránál kellene főtt ételt is enned!

És nem édességet.

Az édesség nem étel, csak kiegészítő, nass.

2017. jan. 7. 02:37
 2/11 anonim ***** válasza:
56%

Igaza van az elsőnek,normàlis kajàt egyèl,husit,zöldsèget jò sokat,leveseket ès nem leszel èhes àllandòan.

Abban az egyben viszont tèved,szerintem a sùlyod normàlis,ne akarj 60 kilò lenni,mert az màr sok lesz.

Èn 168 cm vagyok,53 kilò,sokat mozgok,csinosnak is tartanak,de egy kis felesleg rajtam is van,szòval te a sùlyod alapjàn pont jò vagy,persze ez nem csak attòl függ.

Ja ès persze a korod is szàmìt,ha 30 fölött vagy,akkor tènyleg kevès,ha tizen huszon èves,akkor pont jò.

2017. jan. 7. 02:57
 3/11 anonim ***** válasza:
170 centihez a 60-65 kiló a normális. Csontozattól függően. Nem tévedtem. Ti vagytok eltévelyedve a sok fogyókúrától. Sokan úgy fogyókúráznak, hogy nem is kellene!
2017. jan. 7. 03:29
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Mert semmi hasznosat nem eszel.
2017. jan. 7. 03:31
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Mert minden, amit eszel, az gyorsan felszívódó szénhidrát. A gyors szénhidrátok (cukrok, gyümölcsök, fehér liszt - és minden, ami abból készült - a te étrended leírásából: zsemle, brownie, croissant, palcacsinta) ugrásszerű inzulin termelést indítanak el. Az inzulin pedig kivonja a cukrot a véredből, aminek hatására leesik a vércukorszinted, azaz éhséget érzel.

Ilyen étrend mellett kifárasztod az inzulintermelő sejtjeidet és inzulin rezisztenciát alakíthatsz ki magadnál, ami a cukorbetegség előszobája.

Ezt ugyan nem kérdezted, de nem árt, ha tudod:

Ha tényleg rendszeresen ilyen ételeket eszel csak, akkor értékes tápanyagot egyáltalán nem viszel be, amivel még elérhetsz többek között:

hajhullást a vitamin és ásványi anyag hiánya miatt,

a bőröd öregedésének gyorsulását a vitaminok hiánya miatt,

izmaid nem épülését a fehérje hiánya miatt,

a hormonok működésének zavarát a nem kiegyensúlyozott tápanyagbevitel miatt,

az immunrendszered gyengeségét a vitamin, ásványi anyag és nyomelem hiány miatt, aminek következtében jóval könnyebben összeszedhetsz mindenféle fertőzést,

a cukor/szénhidrát halmozás miatt hajlamosabb lehetsz a gombás fertőzések összeszedésére értve ez alatt a körömgombától az intim területek gombás fertőzéséig mindent.

Lehet, hogy át kellene gondolnod az étrendedet...

2017. jan. 7. 04:54
 6/11 A kérdező kommentje:
De ez csak egy nap volt, miota ismerem magam ilyen vagyok, persze vannak idoszakok, amikor kevesbe kivanok valamit az akkor van amikot szomoru vagyok, volt egy idoszak, hogy 2-3 honapig nem ettem max 1-2 falatot egy nap vagy semmit. De ezen kivul altalaban mindig ilyen voltam, ha anyu fozott akkor is megettem vagy 4-5 rantott hust meg 2 nagy adag krumplipuret es meg ettem volna. Plusz melle egy csomo kiegeszito etelt is, de nem szeretek igy enni,mert engem zavar ha van rajtam felesleg,de megsem tudok mit kezdeni a falanksagommal. Legalabbis baratom azt mondja hogy szerinte sokat eszek. Es valamelyik nap is 2x ettem rendes etelt, es meg befaltam egy teljes csomagnyi csokis kekszet is, amibol egy normalis ember maximum 3 at enne. :( vagy csak nekem tunik ugy? Egyebkent jelenleg nem en felelek az etrendemert, legalabbis nincs lehetosegem magamra fozni, es nagyon keves idom van.
2017. jan. 7. 11:15
 7/11 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszokat , mindegyik hasznos es koszonom a jo tanacsokat is, termeszetesen megy a plusz mindenkinek

Egyebkent 22 eves vagyok. De mindig vekony tipus voltam, altalaban 50-52 gyerekkorom ota. De sajnos manapsag nem jut idom a mozgasra, mert egesz heten dolgozok majdnem mindennap. Es ha jut egy kis szabadidom akkor pihenek inkabb. Egyebkent inni se tudtam soha egesz eletemben, sajnos az isten se tudott ravenni.mig korulottem mindenki ilyen litereket fogyaszt el fel ora alatt, en tudok inni 2 decit, es csak kortyolgatok. Tudom hogy nagyon egeszsegtelen,de egyszeruen nem megy. Amikor mozogtam akkor eroltettem nagyon a napi 1 litert, de nem esett jol. Persze a testem biztos orult neki. Illetve nem nagyon szeretem a zoldsegeket sem,de abbol is probalom eroltetni, meg a rendes eteleket sem nagyon. Nem tudom miert van ez igy, altalban ezert eszek gyorseteleket, vagy valami sos ropogtatni valot. :( hulye vagyok tudom,de nem megy :(

2017. jan. 7. 11:25
 8/11 A kérdező kommentje:
Illetve meg annyit, hogy nagyon kenyer fuggo vagyok, egyszeruen muszaj ennem minden etelhez, pl ha csak egy virslit eszek ahoz is kell egy rendes nagy szelet kenyer, mert felek, hogy valami csontos reszre harapok es nem szeretnek, mert regen mindent megettem gyerekkent es kiabrandito volt, hogy raharaptam valamire,amire nem kellett volna.azota minden ilyen husos termekhez tobb kenyeret eszek, vagy csak inkabb kenyeret,mert abban nem csalodok. A hust sem kedvelem annyira, a csikemellt szoktam megenni, mert az nagyjabol szep hus. Nem tudom miert van ilyen hulye taplalkozasom. De mar annyiszor probaltam valtoztatni,de nagyon nehez :(
2017. jan. 7. 11:28
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Kerdezo, neked nem csak az etrendeddel van baj, hanem psziches problemaid vannak.
2017. jan. 7. 13:22
 10/11 anonim ***** válasza:

"amibol egy normalis ember maximum 3 at enne. :( "

EZT HOL ÁLMODTAD? Én is lazán betolok egy ilyen zacskónyi kekszet, az a nem normális, ami manapság megy, hogy BŰNTUDATA van az embereknek, hogy esznek!

Ki mondta, hogy csak 3 db kekszet ehetsz, "meg az emberek ennyit szoktak" ?

Igen, a hülyék ennyit szoktak. Az okosak, és normálisak meg, akik nem akarnak frusztráltak lenni, azok meg esznek úgy, ahogy nekik jó és kellemes! A többi meg elmehet a búsba!

A barátod is, aki szerint te sokat eszel. Ja, és emiatt már képes vagy csak napi 1-2 falatot rendes ételt enni, hát ez a baj! A barátodat dobdd ki a fenébe!!!

De előtte szoktasdd rá a legeltetésre, ridegtartásra, és a napi 1-2-3 falatra! Ha ennél többet enne, csapj a kezére!!!

Utána pedig dobdd ki ezt a szerencsétlent!

Az nem lehet, hogy az ilyen férgek miatt bűntudatod legyen egy rendes evésre! Különben is te fejlődő szervezet van, neked aztán bőven szükséged lenne az energiára!

Ezen kívül még vánnyadt is, 60-65 kiló lenne a normális a 170 centidhez!

2017. jan. 7. 15:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!