Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Nagyon vékony vagyok?

Nagyon vékony vagyok?

Figyelt kérdés
Sziasztok, 14 éves lány vagyok 169-170 cm magas, és 45,6 kiló. Most karácsonykor végre sikerült híznom egy kilót aminek nagyon örülök (így vagyok most 45,6). Attól félek túl vékony vagyok, szerintetek is, vagy teljesen normális?:(

2017. jan. 1. 23:12
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
0%

170cm 40kg-mal az orvos mulasztást követ el, ha nem visz el a korházba anorexia miatt. Bűn sovány vagy.

Eddzél

2017. jan. 2. 20:29
 12/14 A kérdező kommentje:
Nem vagyok anorexiás. És nem is 40 kg.
2017. jan. 3. 00:59
 13/14 anonim ***** válasza:
53%

Az jó, hogy eszel rendesen, de az egy másik kérdés, hogy mennyire tud az étel hasznosulni a szervezetedben. Lehet, hogy vitamin- vagy tápanyaghiányod van, esetleg valamilyen ételallergiád, intoleranciád, felszívódási zavarod. Az emésztésed rendben van? Szokott lenni hasmenésed? Eszel elég húst, tojást, zsiradékot? Zöldséget, gyümölcsöt?

Azért nem kell parázni, fiatal vagy, kiegyensúlyozott táplálkozás mellett lehet, hogy hamarosan megindul a súlyod felfelé. Törekedj arra, hogy sok hasznos ételt egyél, legyen elég fehérje, zsír és vitamin is az étrendedben. Ha jórészt pékárun és édességeken élsz, akkor sok kalória mellett is lehet, hogy túl kevés tápanyaghoz jut a szervezeted, ezt hívják "minőségi éhezésnek".

2017. jan. 3. 08:55
 14/14 A kérdező kommentje:
Teljesen rendben van az étkezésem, a pékárút nem szeretem, az emésztésemmel sincs semmi baj. Időnként sokott lenni egy hasmenés meg székrekedés, de 1x-2x csak mint minden "normális" embernek. Biztos az is benne van a pakliban, hogy édesanyum huga, meg a nagyim is nagyon vékony, szóval biztos van benne egy kis genetika.
2017. jan. 4. 07:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!