Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Hogy tudnám rá venni a húgomat...

Hogy tudnám rá venni a húgomat, hogy igyon több folyadékot (vizet)?

Figyelt kérdés

Szerintem nem iszik meg többet egy nap mint 1 liter víz. A kajálást sem viszi túlzásba. Egyszerűen már nem tudom mit mondjak neki, hogy elérjek valamit. 16 éves, nagyon vékony (nincs 40 kg).

Bezzeg a csokikat, csipszeket, rostos üdítőket azt tudja inni....

2016. dec. 14. 20:49
 1/6 A kérdező kommentje:
*enni/inni
2016. dec. 14. 20:53
 2/6 anonim válasza:
Anno, ebben a korban nálam is így volt. Gondolom szüleitek veszik az ilyeneket, le kellene szoktatni róla, és jobb lenne ha enne normális ételt. Persze szép fokozatosan, nem egyik pillanatról a másikra.
2016. dec. 14. 20:59
 3/6 anonim ***** válasza:

Ha iszik mellé mást is, akkor elég lehet az 1 liter víz, főleg, hogy nem is tudod konkrétan, mennyit iszik. Csak felmerült bennem, mivel írod a rostos üdítőket. Bármennyire is nem tartom őket jónak, víz az sok van bennük.

Ha rendesen enne, pláne előfordulhatna, hogy 1 liter víz sem kell mellé (sok ételben rengeteg víz van), de erről nincs szó.

Sajna az embereket átkozottul nehéz, ha nem lehetetlen rávenni, hogy úgy táplálkozzanak, ahogy jó nekik, ha valamiért egészen máshogy teszik. Beszélhetsz neki, megpróbálhatod meggyőzni, de az övé az utolsó szó, ha arról van szó, hogy mit eszik meg konkrétan... Max. az otthoni lehetőségek tudnak erős hatást gyakorolni rá, bár 16 évesen általában már megveszi, akár el is készíti az ember, amit akar.

2016. dec. 14. 23:07
 4/6 A kérdező kommentje:
Hát ő legtöbbször inkább nem eszik/iszik ha saját magának kell megcsinálnia a kaját/elmennie a vízért. Max akkor veszi rá magát ha már nagyon éhes/szomjas.
2016. dec. 15. 08:44
 5/6 anonim ***** válasza:

Az ő súlyához képest nem annyira rossz az 1 liter, főleg, hogy mást is iszik. Én is ilyen vagyok, kis súllyal, és sokszor elfelejtek inni. Nekem az segít, ha kiöntöm magamnak mindig a következő pohár vizet, vagy kis palackban magammal viszem. Hűtött vizet sosem iszom, egyszerűen nem csúszik le, télen szeretem a gyógyteákat pici mézzel.

Ha sok rostos üdítőt iszik, persze, hogy nem szereti a vizet, sőt az étvágyát is elveszi. Ha lehet, ne tartsatok otthon ilyet, készítsetek neki inkább valódi citromból, narancsból limonádét. Cukor helyett tehettek bele mézet, sokkal hasznosabb. Ettől még az étvágya is javulhat. Persze ebből is elég 1-2 pohárnyi, a többi meg legyen víz. És ehetne gyümölcsöt is a gyümölcslé helyett. A saját gyerekeimnél tapasztaltam, hogy amíg tartottunk otthon gyümölcsleveket, addig nem itták a vizet, nem ettek gyümölcsöket, és sokszor alig ettek az ebédből. Most nincs gyümölcslé (se mindenféle nasik), és érdekes módon már vizet kérnek, ha szomjasak, több gyümölcs fogy, és esznek is rendesen.

2016. dec. 15. 09:15
 6/6 anonim ***** válasza:

Nem olyan kevés az 1 liter, az ő súlyához még jó is. :)

Mondogasd neki, de ne legyél erőszakos. A cukros izékről meg ne szoktasd le, mert így is túl vékony. Voltam benn kórházban, ahol anorexiás kiscsajt próbáltak kezelni, a dietetikus próbált hatni rá, hogy meg kéne inni a fehérjés szívószálas tápszert. Nem nagyon ment le neki. Bejött anyuka, a gyerek odafutott, hogy "hoztál islert?", erre az volt a válasz, hogy "dehát akkor jönnek a pattanások!". Jah. Hadd egyen, amit szeret.

2016. dec. 23. 23:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!