Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Van olyan, hogy tojás allergia?

Van olyan, hogy tojás allergia?

Figyelt kérdés
Tegnap este 4 órakor tojásos nokedlit ettem és este 10-ig fetrengtem, annyira rosszul lettem tőle. Mostanában már többször volt ilyen rosszullétem / gyomorgörcs, hányinger, hasmenés / és most döbbentem rá, hogy mindig tojást ettem. Létezik, hogy 28 éves koromra alakul ki, hogy nem bírom a tojást? Régen nem volt ilyen problémám...
2008. okt. 7. 07:31
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
2%
Nincs te fasz
2010. okt. 29. 00:43
 12/15 anonim válasza:
Én is küszködöm ezzel a problémával már kb 16-17 éves korom óta.Most 39 vagyok. A bevitt tojás mennyiségétől függ, hogy mennyire kezd el csikarni a hasam, és mennyire intenzív hasmenés jár vele együtt. Nem epe az tuti, mert a sigma résznél vannak kegyetlen hasi görcsök amelyek okoztak már ájulást is. Már kiderítettem hogy létezik olyan is, hogy étel intolerancia. Ezt egy a gyógyszertárban kapható közepesen egyszerű tesztel ki lehet mutatni. Nem olcsó, kb 20 ezer forint. Nekem kimutatta. Az érdekes még, hogy amikor hasi görcsök vannak, és vele együtt komoly hasmenés általában a székletvér vizsgáló teszt vért is kimutat a székletben. Már voltam dokinál, és túl vagyok mr-in és tükrözésen. Sehol semmi.... Szóval nagy titkok ezek. Most kerülöm a tojást amennyire csak lehet, de vannak még ételek amik hasonló tünetet okoznak. Ilyenek a tejföl, vagy a nagyon zsíros ételek, ami tényleg epére utal, de biztosan tudom hogy amikor görcseim vannak nem az epém görcsöl. Inkább az lehet, hogy bizonyos ételek kapcsán az epe teljesen kiürül, ami befolyásolja a bélmozgást, akár görcsöket okozva. Bár ezek csak saját tapasztalat alapján felállított teóriák, feltételezések.
2012. máj. 19. 20:40
 13/15 anonim válasza:
Én is hasonló gondokkal küzdök. A tojás elfogyasztása után olyan alhasi görcsök törnek rám, hogy szinte elájulok. Ezért mára már teljesen kizártam az életemből a tojást. Voltam gasztroenterológusnál is de nem tudtak választ adni. Mostanában egy másik hasonló élelmiszerre bukkantam az étrendembne, ez a máj. Sajnos ez is görcsös hascsikarás után távozik belőlem hasmenés kíséretében. Sajnos nem tudom a választ miért.
2014. dec. 20. 10:52
 14/15 fosfosfosfos ***** válasza:
Azt hittem csak beképzeltem magamnak, de ugyanez gyötör. 30 évesen jött rám egy hasmenős-hányós betegség után aminek már három hete. Egy tükörtojás egyenlő alhasi görcsök plusz hasmenés.
2016. aug. 8. 16:39
 15/15 Ninagi válasza:
Csatlakoznék az előttem szólókhoz. A tojástól hasgörcseim vannak. Nem epe! Kb 3 év volt mire kiderült, hogy a tojástól van. Persze sem a tükrözés, sem az allergiavizsgálat nem mutatott ki semmit. Én megérzem a tojással készült tésztákat is (8-12 tojásos tészták), vagy a palacsintát ha túl sok benne a tojás. 40 éves vagyok egyébként kb 36-37 éves koromig semmi bajom nem volt a tojással, napi szinten ettem. Remélem egyszer kiderül miért van ez, addig is kerülöm a tojást :)
2017. aug. 28. 19:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!