Van olyan, hogy tojás allergia?
Igen, létezik olyan hogy tojásallergia. Lehetsz allergiás a fehérjére és vagy a sárgájára is, talán más fajta anyagok is vannak a tojásban amik allergiás reakciót válthatnak ki.
Világszerte milliók szenvednek ebben az allergiában.
Leginkább gyermekeknél fordul elő, a legtöbb személy (45%) kinövi körülbelül öt évesen, de valakiket életük végéig kísér.
Nem tudom hogy felnőtt korban kialakulhat e ez az allergia. Nem hiszem, de nem kizárt. Szerintem az lehet a probléma hogy rossz volt a tojás amit ettél.
Mindenesetre menj el egy orvoshoz, mert ha tényleg tojásallergiád van akkor akár bele is halhatsz egy allergiás reakcióba. Nem beszélve arról hogy nem csak a tojásban van tojás, hanem olyan dolgokban is amikben nem is gondolnád (pld, influenza oltás).
Nem hiszem,hogy ez kifejezetten tojás allergia lenne. Nem alakul ki felnőtt korban, de sosem lehet tudni. Mi volt az a másik 3 étkezés amikor rosszul lettél. ugyanis a tojásos nokedlihez pl kell még olaj is. Lehet,hogy kicsit nehezebb volt mint megszoktad és a panaszaid is inkább epére utalnak. vagyis az epéd nem bírja.
Esetleg érdemes lenne kivizsgáltatni. Minkét irányban. bármelyik is legyen a baj mindkét esetben diétára lesz szükséged.
A másik most éppen tombol a hányás hasmenés vírus gyerekek között, lehet azt kaptad el. De persze ez akkor nem csak egyszeri.
Diet.
Ezek alapján az epe problémádat valószínűsítem. Háziorvos tud ajánlani valamit ilyen estekre. De egyszerűbb ha nem eszel abból ami panaszt okoz. Illetve vegyél No-Spa-t az jó az ilyen görcsökre.
Lehet nem ártana kivizsgálni. Mert ha begörcsölsz az nem jó az már köre utal.
Szia! Köszönöm, hogy írtál, én is így vagyok vele, összetevőként nem baj, de önmagában kicsinál, én sem merek már enni :( Viszont nekem egy ismerősöm is azt mondta amit az egyik válaszoló, hogy ez epebaj lehet, és megnéztem a neten, és lehet valami a dologban, mert akinek epeköve van, annál a tojás tiltólistán szerepel. Ha sok fölös időm lesz, én lehet elmegyek a a dokihoz kérek egy hasi uh-t.
Minden jót neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!