Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Ha valaki mondjuk tojás-allerg...

Középút kérdése:

Ha valaki mondjuk tojás-allergia miatt nem kaphat H1N1 oltást - vagy csak üldözési mániája van - akkor mit tehet a szervezetének felkészítésére, erősítésére?

Figyelt kérdés
2009. nov. 22. 11:21
 1/6 anonim ***** válasza:
Jééé mintha én írtam volna.. Erre én is kiváncsi vagyok. :)
2009. nov. 22. 11:27
 2/6 anonim ***** válasza:

csatlakozom az első válaszolóhoz:)

Én nem kaptam meg,mert tojásallergiám van.Szóval engem is nagyon érdekel,hogy mit lehet tenni ezeken kívül:

-gyakori,melegvizes-szappanos kézmosás.

-C-vitamin.

14,5/L

2009. nov. 22. 11:30
 3/6 anonim ***** válasza:
A jelenleg hivatalos álláspont szerint már a tojásfehérje allergiások is megkaphatják, mert olyan csekély mennyiség van csak benne, ami nem okozhat gondot. Bár én ilyen esetben mindenképpen kikérném az orvos tanácsát is.
2009. nov. 22. 11:33
 4/6 anonim ***** válasza:

11:30-as vagyok.

Nekem az orvosom nem adja be,mert elég erős a tojásallergiám...

2009. nov. 22. 11:37
 5/6 anonim ***** válasza:

Kézmosással nem lehet elébe menni a fertőzésnek, mert nem úgy tejed. Nem érts félre, kezet mosni kell, csak éppen a h1n1-et ezzel ugyanúgy el lehet kapni, nem segít semmit.

Egészséges táplálkozással és rendszeres testmozgással több eséllyel indulsz.

2009. nov. 22. 11:41
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Megvizsgáltak egy csomó készterméket és arra jutottak, hogy olyan minimális nyomokban tartalmaz tojást, hogy tojásérzékenyek is nyugodtan megkaphatják.

Amúgy vírusfertőzés ellen az oltáson kívül egyetlen módon lehet védekezni mégpedig úgy, hogy nem kerülsz kapcsolatba a kórokozóval.

Erre néhány tanács:

- ha egy mód van rá ne menj tömegbe, sok ember közé és főleg ne menj közel hozzájuk. Száraz időben egy fertőzött 0,5-1 méteres sugárban fertőz, sajnos nyirkos időben ez jóval több lehet.

- ha mások közt vagy orron vedd a levegőt, bár nem sokat ér, de azért lehet, hogy kicsit megszűri.

- igen is fontos a gyakori kézmosás, mert ha valaki kiköhögi a kezébe a vírust és megfog egy kilincset amit aztán Te is megfogsz akkor a kezedről már a szervezetedbe juthat.

- az előző miatt fontos, hogy a kezünnkel kerüljük az arcunkhoz nyúlkálást, ne vakarjuk az orrunkat, a fogak közé szorult kaját, ilyesmik.

- asszem Magyarországon még ciki viselni, de amúgy a legbiztosabb védekezés a maszk használata, mivel a vírusok jó részét kiszűrheti a légzőszerveink előtt.

Sajnos a vírus elkerülése és a védőoltáson kívül nincs tudományosan igazolt hatékony módszer a vírusfertőzés ELKERÜLÉSÉRE.

A vírusfertőzés enyhítésére, lefolyásának gyorsítására jól jön az egészséges szervezet, erre érdemes szedni valamiféle multivitamint, ha nem elég változatos a táplálkozásod. Illetve vannak olyan cuccok, amik ölik a vírusokat, mint a Tamiflu, de egyre több helyen tűnik fel ezekre a szerekre ellenálló változata a h1n1nek, ahogy ez várható volt.

2009. nov. 22. 12:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!