15 eves lany mennyit kene egyen egy nap?
Kb 165 cm magas vagyok es 46 kg. Sohasem tartottam magam soványnak, sőt telt vagyok véleményem szerint (a kilo szerintem nem olyan lényeges). Egy idő óta kevesebbet eszem, a szüleim szerint túl keveset, kíváncsi vagyok,h mások is így gondolják-e.
Reggeli: yoghurt corn flakes-el
Tizorai: suliban egy szendvics, neha alma
Ebed: egy tál leves vagy egy tál második fogás
Uzsonna: keksz vagy müzlidarabkák
Vacsora:tej corn flakes-el
Szerintem ezzel nincs semmi baj. Leírásod szerint naponta többször is táplálkozol és egészségesen. Figyelj arra, hogy az ebéded, változatos legyen. Zöldség, tojás, egy kis hús, gyümölcsök stb. és akkor nem lesz baj.
Nem épp a táplálék mennyisége a lényeg, hanem hogy minél változatosabb legyen, így a megfelelő tápanyagokhoz hozzájut a szervezeted.
Mennyiség kérdése, hogy ez elég-e. Tuti vékony vagy, ilyen számokkal nem lehetsz mást, hacsak nem hiányzik 1-2 karod.
Inkább az a baj, hogy nem tűnik valami jónak az étrended, szénhidrát, szénhidrát, ismeretlen ebéd, szénhidrát, pici fehérje.
Ennyi idősen én ettem, ami belém fért, ipari méretekben, de nem mindenki ilyen s nem is mindenkinek kell ugyanannyi, természetesen.
Szerintem a reggelidhez nyugodtan ehetsz gyumölcsöt ;)
A tizorai rendben van, arra figyelj oda, hogy teljes kiörlesu szendvics legyen, zöldsegekkel. Rakhatsz bele sovany hust, tojast, növenyi margarint.
Az ebedet nem tudom, de fontos, hogy tartalmazzon minimalis gabonat, teljes erteku feherjet (pl. egy kis hal vagy sovany husi) es sok-sok zöldseget, mert tele vannak rosstal, vitaminnal es asvanyi anyagokkal, amire egy fejlödö szervezetnek kiemelten szuksege van.
Az uzsonnara azt mondom, lehet muzli (amennyibben nem cukrozott es mindenfele adalekanyagokkal telepakolt) Ehhez ihatsz 100%-os gyumölcsleveket, pl most telen narancs levet, vagy ehetsz mandarint, almat. Ezekbe sok-sok C vitamin van, ami elönyös a telen. :)
Vacsorara en nem corn flakest ennek, hanem mondjuk cottage cheeseböl csinalnek valami szendvicskremet, vagy tojast sutnek, föznek. Emelle mertekkel fogyasztanek teljes erteku gabona felet es rengeteg zöldfelet.
Persze ez csak egy tanacs, en azt mondom, mindenki ugy etkezzen, ahogy neki a legjobban esik, de vegye figyelembe az egeszseges taplalkozast! Mindent lehet csak mertekkel, es nem lesz gond ;) 15/l
Ezt szerintem nehéz megmondani, rohadtul sok múlik a csontozatod sűrűségén. De kötve hiszem, hogy telt vagy, akkor már inkább kezdő anorexiás, több az anorexiás kiscsaj, mint akinek ilyen könnyű a csontja.
Ökölszabályként nagyságrendileg azt lehet mondani (legalábbis felnőttekre), hogy ha 110-zel kevesebb centi vagy, mint ahány kiló, akkor már karcsú vagy mint a nádszál, azaz a te ideális súlyod saccperkb 55 kilónál van. Nyilván ez ökölszabály, ésszel alkalmazandó, nagyon magas vagy nagyon alacsony emberekre meg sehogy. Ha nagyon izmos vagy, vagy nagyon kevés az izmod, az szintén bekavar. De telt biztosan nem vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!