A vajban megvannak ugyanazok a tápanyagok, vitaminok, mint a tejben?
A tejben nincsenek igazán vitaminok. Egyedül b12 van benne elfogadható mennyiségben, az A és D vitamin tartalma jelentéktelen.
Ásványi anyagokból nagyon kevés, szintén jelentéktelen mértékű magnézium van benne, kálcium ami nem tud felszívódni az emberi szervezetben, mivel a tej savas phjú reakciót vált ki a gyomorban amit a saját kálciumtartalékával véd ki a szervezet. Magyarán a tej fogyasztása először kálciumot von el, majd ugyanezt visszapótolja :) az eredmény annyi, mintha nem vettél volna fel kálciumot.
Káliumból és nátriumból tartalmaz jobb mennyiségeket a tej; a fehérjetartalma alacsony, 3,4g/100g.
A vaj ehhez képest tiszta zsír 80/100g-és sajnos 60%-ban telített. A tej is, de abban alig van pár gramm. Nagyon magas a koleszterintartalma,
A vajban jóval kevesebb a kálium és a nátrium, d vitamin, magnézium, a vitamin is (2g kb.), ellenben gazdag b12-ben.
Akárhogy is nézem egyik se valami egészséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!