Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mennyire viselné meg az...

Mennyire viselné meg az egészségem, ha egyik napról a másikra elhagynám a reggelit, vagy akár később az ebédet is?

Figyelt kérdés

Szeretném elkerülni a téli elhízást.

(Férfi/29 éves/~187 magas/~96 kg.

2016. dec. 2. 21:51
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Hülyeség elhagyni a reggelit vagy az ebédet. POnt hogy akkor inkább már a vacsorát lenne értelmesebb. Amúgy meg ehetsz, de az a lényeg, hogy mit eszel. A koplalás sem jó, mert a szervezet egyből elraktároz, ha kaját kap.
2016. dec. 2. 22:00
 2/6 anonim ***** válasza:

A reggeli elhagyásától pont nem fogod elkerülni az elhízást, maximum beteg leszel.

Amúgy meg számold a kalóriákat és akkor nem kell mitől félned.

2016. dec. 2. 22:01
 3/6 anonim ***** válasza:

Nagyon megviselné.

Leesik a vércukor, fáradékonyság, fejfájás, koncentrációképesség romlása követi. A téli elhízás ellen tényleg jobb, ha csak keveset, korán vacsorázol, éppen nem vagy éhes, mikor lefekszel aludni, és lehetőleg átalszod az éjszakát, és nem ébredsz fel korgó gyomorral "nasizni".

Ha egyáltalán nem mozogsz, akkor érdemes inkább kevesebbet, többször enni, vagy alacsony kalóriatartalmú ételeket. Bár nekem ülőmunka mellett sem értek semmit az ún. "fitnessz" ételek, például rakott karfiol, két óra múlva éhes lettem utánuk.

2016. dec. 2. 22:13
 4/6 anonim ***** válasza:
Inkább a kenyeret, fehér lisztet, cukrot hagyd el, és egyél sok zöldséget.
2016. dec. 3. 09:01
 5/6 anonim ***** válasza:

Ha nem igényled a reggelit, semmi gond, sőt, sokkal jobban lehetsz tőle.

Ha igen, akkor nem lesz energiád, rossz lesz a közérzeted...etc.

Hogy a súlyodra milyen hatással lenne, nem tudni, simán el lehet hízni napi 1 evéssel is, csak általában sokkal nehezebb. Ez emberfüggő, hisz van, aki sima, 16/8 időszakos böjtben (napi 8 órában eszik, majd 16 órán át nem) is csak koplalni tud...

Nem kifejezetten tűnik jó ötletnek így elsőre, nem szükséges vagy elégséges feltétel és van, akinek katasztrofális lenne. De te ismered magad...

Sokan esznek kizárólag este s akik kitartanak mellette, azok jól érzik magukat úgy. Nekem nem menne, én kizárólag ebédelek, ami tökéletes számomra (bár lehet, hogy tömegeléskor beiktatok egy kis vacsorát eléggé közel az ebédhez, még nem tudom. sokáig úgy éltem s az se rossz, csak szálkásítani nem tudok, ha többször eszem egynél). De én született időszakos böjtölő vagyok, gyerekkoromban hagytam el a reggelit, mert csak hátrányai voltak számomra. Nekem ez természetesen jön, nem erőltetve.

Sok előnye van az időpszakos böjtnek, de újra leírom, hogy akkor nem jó, ha az ember éhes és kaparja a falat... Csak ha passzol hozzánk. Én mindig jóllakott vagyok (jó, deficitben kicsit kevésbé), minél kevesebb s nagyobb étkezésem van, annál jobb.

Ez étrendfüggő is. Ha 2 kiló főtt rizs lenne a napomban, bizonyára nehéz lenne egyben benyomni... De az ételeim tömények.

Ki kell tapasztalni, kinek mi a jó, ne erőltesd, ha éhes vagy s a tested energiáért kiált reggel...

2016. dec. 3. 10:37
 6/6 anonim ***** válasza:
Szerepelt már pár ötlet, amin el lehet gondolkodni az étrend terén, de mozogni mindenképpen kellene, az egészséges életmód része.
2016. dec. 3. 12:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!