Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mennyi idő alatt megy át az...

Mennyi idő alatt megy át az emésztőrendszeren az étel?

Figyelt kérdés
Ma ettem 15:30kor egy mákos rétest (mást nagyon nem is) es 21:30kor távozott....(mákos volt :D ) tehát 5 óra elég a teljes emésztésre, ürítésre?
2016. nov. 15. 23:15
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Attól fúgg milyen kaja, de átlagosan 3-8óra alatt átmegy minden...

A gyorsan felszívódó cuccok 3 óra kb, a nagyon rostos cuccok 8körül...

2016. nov. 16. 06:26
 2/12 anonim ***** válasza:
Normálisan a teljes emésztés (a kiürülésig) 10-20 órát vesz igénybe. Amiról az első válaszoló írt az a gyomorból,illetve a vékonybélből való továbbjutás ideje. Ha 5 óra múlva már kürült a mák,akkor valamitől fel van gyorsulva az emésztésed.
2016. nov. 16. 07:50
 3/12 A kérdező kommentje:

Csúcs...terhes vagyok...ami ép, hogy lassulást eredményez az emésztésben (is).

A tegnapi betevőm 6db TUC keksz, 6db szaloncukor és a mákos rétes volt (7:00-16:00kozott)...20:00korul ettem még egy tenyérnyi pörkölt+tarhonya kombót, de kényszerből csak. Éhséget egész nap nem éreztem.

A feszült idegállapot eredményezheti ezt nem? Adrenalin,gyorsabban ver a szív, tobb kaloriat éget el a szervezet, ezért cuppantotta magába ilyen hamar ezt a kevés kaját is a szervezetem?

2016. nov. 16. 09:11
 4/12 anonim ***** válasza:
Persze idegi alapon is lehet,de most van egy ilyen hasmenéses járvány is. Persze,ha csak egyszer volt ilyen,akkor nem kell vele foglalkozni.
2016. nov. 16. 09:19
 5/12 anonim ***** válasza:

Mákos rétes

Liszt gyorsan felszívódó szénhidrát

Cukor méggyorsabb

Mák némi zsír és emészthetetlen rostok,

Nem tudom rétes tésztában van e tojás, de az meg gyors fehérje...

Tuc keksz, szaloncukor.. egyik sem terheli le valami nagyon az emésztést...

Rostok nélkül mit vársz?

2016. nov. 16. 09:38
 6/12 anonim ***** válasza:
Százhúsz(kg),ezek az ételek azok,amik nem 20-24 órát töltenek az emésztőtraktusban,hanem "csak" 10-12-őt.
2016. nov. 16. 10:03
 7/12 homo ludensz ***** válasza:
A hús az ami ha minél gyorsabban kiürül a bélből annál jobb. Te a füstöltet kerüld most és ha teheted és kívánod valami csirkét eszegess esetleg borjút. A szálas rostos húst kerüld mint marhahús stb.
2016. nov. 16. 10:13
 8/12 anonim ***** válasza:
51%
Ez attól is függ mennyit eszel, ha egész nap nem ettél mást lehetséges. Amúgy ezzel a táplálkozással egyenes úton vagy a terhességi diabétesz felé, arról nem is beszélve, hogy a gyerekedtől megvonod a tápanyagot.
2016. nov. 16. 11:30
 9/12 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy az még a tegnapelőtti mákos rétes volt.
2016. nov. 17. 17:42
 10/12 A kérdező kommentje:

A diabeteszemrol annyit, hogy ehgyomorra 4.0, 120 perccel az itóka utá 5.1

Nem kell azt feltetelezni rögtön, hogy honapapkon keresztül ez a rendszer.

Nem vagyok kivános...mindent undorral vagy muszájból eszek...31 hetes vagyok es 3kg a plusszom.

Az idegességem meg az okozza, hogy válni akarok a férjemtől...

2016. nov. 17. 22:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!