Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Nem biztos, de ez akar anorexi...

Nem biztos, de ez akar anorexia is lehet?

Figyelt kérdés

13 eves lany vagyok 166-168 cm,es kb 40-41 kg..

Nagyjabol masfel eve erzem ugy hogy a sullyommal nem vagyok elegedett..Kovernek latom magam,de a szuleim es az osztalytarsaim is azt mondjak hogy szinte korosan sovany vagyok,de mint mondtam en nem ugy erzem..

Kb napi 2-3x eszek,kis adagot.Egeszsegugyi okok miatt nem tudok sportolni,meg a heti 3x tesi orat se tudom elvegezni miatta.Most egy BMI tesztet csinaltam,az azt adta ki hogy "sovany"

2016. okt. 30. 20:09
 1/3 anonim ***** válasza:
Esélyes, mert tényleg sovány vagy.
2016. okt. 30. 20:15
 2/3 anonim ***** válasza:
Hogyha kövernek erezted/erzed magad, azert szandekosan lefogytal, akkor igen, ez sajnos anorexia, kerj orvosi segitseget, keress fel egy pszichologust( nem ciki, enis anorexias vagyok, megtettem en is) Ilyen magassag melle minimum 48-50 kg-nak kene lenned, ez lenne az egeszseges suly also hatara. A 40 kg nagyon keves!! Amikor 43 kg voltam a 168 cm-hez, mar azt mondtak, eletveszelyes allapotban vagyok, barmikor leallhat a szivem. 15/l
2016. okt. 31. 20:52
 3/3 anonim ***** válasza:

Szerintem is az, mivel nagyon kevés a súlyod. Ettől még lehet rajtad minimális zsírréteg, illetve kell is, hogy legyen, ha élni akarsz, viszont izom az nagyon kevés, ezért nem olyan az alakod, amilyennek szeretnéd. De feleslges is mondanom, mert testképzavarral nem látod magad reálisan.

Milyen egészségügyi okok miatt nem sportolhatsz amúgy?

2016. okt. 31. 21:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!