Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Magnézium hiány?

Magnézium hiány?

Figyelt kérdés

20 éves fiatalember vagyok.

Sosem táplálkoztam zöldséget,gyümölcsöt.

Az utóbbi egy évben stresszelek, idegeskedek.

Olyan tüneteim voltak, hogy lábfájás, ízületi fájdalom, izom rángások testszerte.

Mostanság viszont váll remegés is van.

Bizsergő érzés itt-ott. Olyat is szoktam érezni, hogy mintha valami fogná a lábszáram alsó részét.

2016. okt. 20. 12:34
 1/5 anonim ***** válasza:
Talán nem ártana normálisan táplálkozni!
2016. okt. 20. 12:42
 2/5 anonim ***** válasza:
73%
Teljes vérkép nem ártana hogy kiderüljön: milyen hiány.
2016. okt. 20. 12:51
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Lehetséges. Főleg stresszes időszakban megéri magne b6-ot szedni, mert sokat tud segíteni.

Vérkép kellene. És egészséges étrend. Tényleg ez nem egy misztikus dolog, egyszerűen minden nap kell enni zöldséget, gyümölcsöt, és nem egy darab almát, hanem az étrend nagy százalékát kell, hogy képezze. Pont.

2016. okt. 20. 13:50
 4/5 Ignis Subdialis ***** válasza:

Valószínűleg valóban Mg-hiány. De szerintem nem olyan fontos ezt pontosan meghatározni, hiszen a hiányos táplálkozás miatt úgyis valószínűleg sokféle hiányod van. Még teljes értékű táplálkozással is lehet, hiszen a nagyüzemi termelésben az élelmiszerek már nem tartalmaznak annyi vitamint, nyomelemet mint korábban, különösen nem ősz és tavasz között.

A magnézium ráadásul hasonló a C-vitaminhoz, ha kicsivel többet vinnél be a szükségesnél, azt kiválasztja a vese és nem terheli vele a szervezetet. Viszont mint minden vitaminnál és ásványi anyagnál, itt is fontos megnézni, mit veszel, mert nem minden magnézium vegyület hasznosul jól a szervezetben. A legolcsóbb készítményekkel például épp annyit érsz, mintha egy dolomit nevű kőzetet rágcsálgatnál. Pl. amiben Mg-oxid van, ott az összes magnéziumtartalomnak csak 4%-a képes felszívódni, hiába tartalmazza általában 1 tabletta a teljes napi szükségletet.

2016. okt. 20. 15:19
 5/5 anonim ***** válasza:
Szia! Valóban magnézium hiányod lehet. Mindenképpen szükséges lenne a vitamin és ásványi anyag pótlás, ha már nem eszel zöldséget gyümölcsöt.ez akár minőségi táplálékkiegészítőkkel is megoldhatod. Jobbulást!
2016. okt. 20. 22:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!