Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mit tudok kenyér helyett enni?

Mit tudok kenyér helyett enni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Évek óta állandóan puffadok, rengeteg vizsgálaton túl vagyok, minden negatív. Mivel nincs más ötletem, gondoltam csökkentem a kenyér fogyasztásom, viszont az étkezéseim 80%-a a kenyérfélékből állt, így most mindig éhes vagyok. Mit tudnék enni? Gyümi csak délelőtt. Zöldségből meg nem szeretnék sokat mert az is puffasztana.

Előre is köszönöm!

30/F

2016. okt. 13. 06:49
 1/8 anonim ***** válasza:
A kenyértől biztos nem puffadsz. Ha csak nem korpás kenyeret eszel.
2016. okt. 13. 07:38
 2/8 anonim ***** válasza:

Elöször is lehetséges, hoyg azért puffadsz, mert nem rágod meg elég alaposan az ételeket.

Másodszor miböl gondolod, hogy éppen a kenyérféle okozza a puffadást?

Ugyanis nem mindegy, miért puffadsz fel.

Ha rágáshiány, akkor át kell szokni az alaposabb rágásra, ha a kenyérféle, akkor lehet, hogy valamelyik adal´ßek árt, vagy túl sok élesztö van abban a kenyérben, amit fogyasztasz.

AMit tehetsz, hogy otthon sütöd a kenyeret, akkor tudod, mi van benne, illetve az élesztöt ki tudod cserélni természetes kovászra, és továbbra is tudsz annyi kenyérfélét enni, aennyit szeretsz.

Helyettesíteni esetleg fött tésztával/rizzsel/krumplival tudod, hogy elég laktató is legyen.

2016. okt. 13. 07:40
 3/8 anonim ***** válasza:

Nekem a bolti kenyerek okoztak puffadást, mert rengeteg élesztöt tesznek bele - sokszor érezhetö is az élesztöszag a megsült kenyéren is -, hogy gyorsabban megkeljen.

Amióta agam sütm a kenyeret, kevés élesztövel és hosszsú idejü kelesztéssel, ez a probléma megszünt.

2016. okt. 13. 07:42
 4/8 anonim ***** válasza:
Milyen vizsgálatokon voltál?
2016. okt. 13. 13:20
 5/8 anonim ***** válasza:
Esetleg megpróbálhatod pirítva enni a kenyeret. Állítólag a kenyérevés utáni puffadást a benne levő élesztő okozza, ami állítólag kisül belőle, ha megpirítod. Ezt én is csak hallottam, másoknak használt, egy próbát megér! Saját tapasztalatom nincs, én abszolút nem eszek kenyeret (max. 2-3 havonta rozskenyérből 1 szelet pirítóst)
2016. okt. 13. 19:56
 6/8 A kérdező kommentje:
Megpróbálom. #5-s te mit eszel úgy általában, tényleg érdekelne, eddig hiába próbáltam kiszűrni mi más okzhatja a gondot nem sikerült, de változtatnék.
2016. okt. 13. 20:38
 7/8 anonim ***** válasza:
Tulajdonképpen minden mást eszek a kenyér és kenyérféleken (pl. péksütemények) kívül. Pár éve megfigyeltem, hogy ha kenyeret vagy kenyérfélét eszek, MINDIG megfájdul a gyomrom. Azóta hanyagolom, nem is hiányzik egyáltalán! Ha minden mást eszel, akkor hidd el, nem fog hiányt szenvedni a szervezeted semmiben, csak jótékony hatásai lesznek. Én évek óta nem eszek kenyeret, ezen felbuzdulva kb. 1 éve a Párom is eltanulta "jó szokásomat"....neki eleinte nagyon hiányzott, mert nagy kenyérevő volt, de most már neki sem hiányzik. Sőt, csak pozitív tapasztalatai vannak :) Sokkal könnyebb lesz az ember emésztése, nem hízik, nincs kellemetlen gyomorfájás, puffadás...
2016. okt. 13. 21:10
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Csatlakozom az előzőhöz, bár hízni nyilván lehet kenyér nélkül is, a legtöbbeknek csak kalóriatöbblet kell hozzá.

A párom nagy kenyeres volt, most nagy rizses :D

Én pedig eszem mást. Egészen más ételeket, mint rég, de az nem baj. Tojás zöldséggel, ma pedig pl. zöldborsófőzeléket olajosmag-ropogóssal... Pont hogy ez laktat, kenyérrel sosem laknék jól. De akinek szénhidrát kell, annak ott a rizs, köles, zab, miegymás.

2016. okt. 14. 16:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!