Mit egyek kenyér helyett?
Normál ételeket, amihez nem kell kenyér. Zöldséget. De ehetsz magkenyeret is, abban van kalória, de kevés a szénhidráttartalma.
Én a fentieket csinálom, sosem volt gond a gabona egyik napról a másikra történő elhagyása (s egy csomó mást is kizártam akkor).
Még a durva szénhidrátmegszorítás sem igazán nehéz, max. elsőre tűnik annak :)
Igazad van. Alternatívát kértél.
A CH-t ne vond meg, csak csökkentsd. Fokozatosan.
A kenyér nem szerencsés. A rizs, köles nem allergén, a zab már lehet az, de még mindig oké a kenyérhez képest.
Fogyáshoz (meg amúgy az élethez) nem árt figyelni az inzulinszintre, vagyis az ételek inzulinindexére. Ilyen szempontból minden, ami extrudált, felejtős. Krumpli felejtős.
Barna rizs, zabpehely, hüvelyesek (ezek más szempontból aggályosak), durum vagy teljes tészta (ebben meg glutén van, ami nem biztos, hogy baj), kukorica rendelkeznek alacsony II-vel. Ezt megtalálod netes táblázatban is.
Alternatívaként én a rizsre/barna rizsre szavaznék.
Fokozatos CH megvonás, szép lassan csökkenjen a súlyod. A leadott tömeg pedig zsír legyen, ne izom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!