Napi négy liter víz sok?
Azt mondják túldolgoztatom vele hosszú távon a vesém.
20 f
75 kg
Nem sok.
10 kilogrammonként fél literrel kéne számolni, annyi minimum kell.
Nem sok. Én mindig annmyit iszom, amennyire szomjas vagyok (plusz a nasi típusú ivások), mivel a szomjúságérzetem elég jól működik, bár néha túl jól is.
Ha másfél liter kell, annyit, ha hosszútávon 4, annyit. Mozgás és meleg esetén több is kellhet, de egész napos hűvös szobában üléskor is kellhet ennyi. Egyszerűen nagyon kívánom, pokoli száraz szomjúság lenne jelentősen kevesebbel, mint ami pont jólesik. Bizonyos étrendeken normális is ez.
De a minimum 1 liter/20 kg-ban sem hiszek. Ha nekem 80 kilósan nem kell 2 liter, akkor nem iszom annyit, többet főleg nem. Persze ez a teljes vízigény, az étel is benne van. Személy szerint ritkán eszem sok nedves ételt, de a páromnak rengeteg fél liter vizet ivó napja van, mivel az ételeiből ennek a többszörösen jön be. Rizsből 1 liter, zöldségből és gyümölcsből még egy, s ez még egész szolid nap.
Sokan isznak 4 litert, ez nem sok, főleg, ha ennyit kívánsz.
Azért ennyire ne légy paranoid :D
Max annyi áll a háttérben, hogy kegyetlen gyors az anyagcserém
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!