Túl sovány vagyok (többi lent)? 18/F
Legyen egy rendes étrended, egyél többet és eddz, én is ezt tudom mondani.
Nagyon zsíros ételekkel fogytam 21 kilót, nem is ettem keveset egy nap, mert azt nem tudok, szóval csak mert azt eszel, még nem tuti, hogy kalóriatöbbletben vagy.
De ha nem is tudsz zsírosodni vagy extrém nehezen, izmosodni bizonyosan tudsz. De a kalóriatöbbletet nem kerülheted el. Lehet, hogy keveset eszel, lehet, hogy magas a kalóriaigényed (az nem számít, hogy pl. a szüleidnél többet eszel, ez egyéni. vannak vézna, nem túl aktív srácok, akik fogynak annyi s olyan ételtől, amitől kigyúrt, 30 kilóval több izommal rendelkező fickók nem).
Ha több izmot szeretnél, ahhoz normális mennyiségű és minőségű fehérjét kellene enned. Amiket eszel (chips, fánk stb.), azok csak üres kalóriák, nulla tápanyag némi étolajjal, amit jobb kerülni. Ha ezektől tudnál hízni, azzal sem járnál jól, mert csak a hasadat és a hájadat növesztenéd.
Műkaják helyett egyél tiszta ételeket, húst, tojást, zöldségeket, gyümölcsöt, dióféléket, egészséges zsírokat (étolaj helyett zsír, kókuszzsír, olivaolaj, vaj, még szalonnát is ehetsz, de ezekből nem kell túlzásba esni). Ezek legyenek a legfontosabb részei az étrendednek, amit kiegészíthetsz egy kis rizzsel, egyéb szénhidrátokkal. Az arányok fontosak, és naponta egyszer legyen főtt étel (leves+másodikféle) is.
Az előbb újra elolvastam, hogy miket eszel s hiányolom, hogy ez alkalommal pont nem írtam, amit kb. mindig mindenkinek, hogy fehérje. De az előző hozzászóló szépen leírta, mi merre (a leves mondjuk eléggé opcionális dolog).
Tanulj többet a helyes táplálkozásról, mert ez így nem lesz jó. A fogyókúrásban is folyton cukrokkal akarnak fogyni, a fehérje pedig mintha nem is lenne esszenciális tápanyag, amit nem is kicsike mennyiségben kell fogyasztani, mint a zsírt, ami szintén esszenciális tápanyag, persze nem mindegy, milyen forrásból származik. A szénhidrát nem esszenciális tápanyag, bár keveseket fenyeget az a veszély, hogy keveset egyen belőle. Azzal sincs baj, de ne hanyagoljuk el a fontosabb tápanyagokat.
Köszönöm a válaszokat!
Tojást naponta szoktam enni, van amikor megiszom is, meg szalonnát is eszek meg vajat is mikor szendvicset készítek, megpróbálom megfogadni a tanácsokat és proóbálok jobban odafigyelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!