Fél éve nagymértékben hullik a hajam, hajmosáskor
tincsekben, és napközben is nagyon sok. Sok orvosnál
voltam, nem tudom mit tehetnék még? Valakinek esetleg
hasonló problémája?
Figyelt kérdés
Voltam vérvételen, nőgyógyásznál, fogászaton, bőrgyógyásznál, mindenhol minden teljes mértékben rendben volt. Hajgyógyásznál is voltam, ő is megvizsgált valami egész testet átvizsgáló mágneses géppel, ami azt mutatta hogy kevés folyadékot iszom, és a májamra ráférne egy tisztítás. Ajánlott vitaminokat, és vettem fél éves kúrára elegendő sampont, tonikot és egyéb dolgokat a hajamra. Azt mondta nem jut el a tápanyag a hajhagymáimhoz ezért is hullik a hajam, de ettől függetlenül nőnek új hajszálak is, de a fejem tetején rendesen megritkult. Jelenleg szedek omega 3-at, magnéziumot, kálciumot, vasat, d-vitamint, cinket, és Máriatövis kapszulát ami a májtisztításhoz kell. Próbálom a vizet is erőltetni, de az nem nagyon megy, próbálok változatosan enni. Mi mást tehetnék még? A hajam folyamatosan hullik, marék számra, félek hogy nem marad hajam, és csak 23 éves vagyok. Van/volt valakinek esetleg ehhez hasonló problémája?
Szerintem menj el egy magán endokrinológushoz, ha anyagilag megteheted. Ez alapján nagyon valószínű, hogy hormonális eredetű a probléma.
Illetve ha tudsz angolul, akkor javaslom, hogy keress sokat google-ön hasonló témájú cikkekre, hátha találsz hasznos információt. Néha már úgy gondolom, hogy akkor jár a legjobban az ember, ha maga próbál rájönni, hogy mi okozza a baját, mert az orvosok vagy lusták, vagy szakértelem hiányában nem találják az okokat. Belédtömik az első gyógyszert, ami eszükbe jut, aztán ha nem használ, jön a következő. Tisztelet a kivételnek!
18:55-ös hozzászólással teljes mértékben egyetértek. Ha nem mentem volna el magánlaborba és magánorvoshoz, illetve nem keresgéltem volna az interneten (egészségügyi oldalak, orvosi szakcikkek), még mindig nem tudnám, mi a bajom. Lehet sokkal rosszabb helyzetben lennék most, bár így se rózsás, de azért talán lesz végre megoldás a problémámra... (a mellékvesés voltam)
2016. okt. 5. 20:50
15/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm ismét, nagyon kedvesek vagytok. Elolvastam ezt az oldalt, és pl az igaz hogy az elmúlt 1-1,5 évben elég sok stressz ért, sokat fogytam bár az inkább költözés és életmódváltás következménye, valamint a hajam is festettem egészen addig amíg elkezdődött a hajhullás. Olvasgatok még róla sokat hátha találok valamit. Köszi :)
2016. okt. 6. 22:26
16/24 A kérdező kommentje:
A magán endokrinológust még megfontolom, bár nem Magyarországon élek, csak attól félek nehogy rámsózzon valami gyógyszert, ahogy írtátok is mondván hogy "jó lesz ez".
2016. okt. 6. 22:28
17/24 anonim válasza:
Te is látod, hogy hasraütésszerűen adja a gyógyszert, vagy pedig ki is vizsgál (vérvétel, egyéb vizsgálatok) :) Ha csak úgy odadobja a receptet, akkor egyértelműen nem figyel rád eléggé. Bár magánorvosoknál nem tapasztaltam ilyet, még akkor is elküldött vizsgálatokra,ha láttam rajta, hogy rohadtul nem érdekli...
2016. okt. 7. 12:24
18/24 anonim válasza:
"a hajam is festettem egészen addig amíg elkezdődött a hajhullás" - azt hiszem, megvan az ok.
Azért megnézném azt is, milyen samponokat és tonikot használsz. Én a természetes gyógymódok híve vagyok, bolti cuccok helyett természetes olajokat, illóolajokat, tojássárgáját, ilyesmiket tennék a fejemre, ha ennyire durván hullana. Samponból is olyat próbálnék beszerezni, amiben nincsenek káros összetevők, pl. SLS.
ORising termékeket kaptam a hajgyógyásztól. Igen én is gondoltam rá hogy a festék okozza, de nem tudom hogy ilyen hosszú ideig hullhat-e a hajam az miatt.
Köszi :)
2016. okt. 7. 20:37
20/24 anonim válasza:
A festéktől nem fog a fejtetőn ritkulni a hajad. Bár ennek egy próbája van: abbahagyod és 6 hónapon belül kiderül, hogy attól volt-e. Én is sokáig reménykedtem, hogy a festék miatt, de az elhagyása egy fikarcnyit sem változtatott a hajhullásomon.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!