Mirt iszik annyit a ferjem, a vegen meg alkoholista lesz?
Itt a kérdés elöször is miota iszik?? Van-e valami ami kiváltotta ? Ezek után meg kéne töle kérdezned miért csinálja? Egyátalán van neki erre magyarázata ? Vagy régen is ivott? Vagy csak barátok vitték bele? Vagy miért? Ez a kérdés amit le kéne ülnetek mebeszélni, addig még mig nem ivott aznap !!! Mit válaszolna vajon, kiváncsi lennék, én uyg gondolom sok jora ne számits !!
Nekem volt rokonom aki alkoholista lett és 2 szép gyerek ott maradt anyura, valamit csinálj, probálj meg beszélni vele mielöbb !!!
Az én apám sajnos súlyos alkoholista volt, reggelire 7 deci bort ivott, elég az hozzá hogy kifordult önmagából, rendszeresen vert minket, majd 15 évvel ezelőtt, 41 éves korában elhunyt (addig bírta).
Ennek következtében én annyira utáltam az alkoholt, hogy egy konyakmeggyet nem voltam hajlandó megenni.
Sokáig tartott, amíg beláttam, hogy az alkoholizmus nem jellemhiba hanem betegség. Viszont ezeknek az embereknek nincs betegségtudatuk. Ezért olyan nehéz a kezelés. És jól teszed, hogy odafigyelsz erre, csak ne gondold hogy túlreagálod, vagy hogy más is ezt teszi - ez tipikus struccpolitika, haszontalan!
A kislányod érdekében javaslom, hogy mielőbb keressétek fel a területileg illetékes alkoholgondozót (az SZTK-s pszichiátriai gondozóban biztos tudnak segíteni, hol van).
Meg kell értetned a férjeddel, hogy ez így nem állapot! Nem lesz könnyű, a végletekig tagadni fog!
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!