Hogyan fogyokurazzak?
Kezdem a tortenetemet az elején lehet kicsit hosszú lesz.. :)
156cm magas vagyok 87 kiló és 24 eves..Tavaly januárban 66-67kg elkezdtem fogamzásgátló tablettát szedni akitől felhiztam pár hónap alatt 74kilora.. abba hagytam mert a párommal megbeszéltük h babát szeretnénk.. én naiv azt hittem ha nem szedem tovább majd vissza lemegyek az eredeti sulyumra..hát nem így lett.. sőt.. tavaly szeptemberben megszűnt a munkahelyem azóta se találtam másikat és a súlyom csak gyarapodott.. szemmel láthatóan honapokrol hónapokra csak hizta... Mára 87 kiló vagyok.. elegem lett h nem tudom a ruháikat hordani és a boltokban sem találok magamra valót.. de a legjobban az zavar h a súlyom korlátoz a minden napokban.. nehezen megy a mozgás és hamar kifulladok elfaradok és a talpam is nagyon fáj a sulyomnak koszonhetoen.. mivel nincs munkám ezért valami olyan fogyókúrás módszer érdekelne ami az otthoni háztartásokban megtalálható.. tegnap óta tornazom, szobabiciklizem..
Valaszokat koszonom előre is :)
Te szegény, 20 kg másfél év alatt, ez nagyon durva... Rám kb. 10 év alatt ment fel 12 kiló, addig szedtem fogamzásgátlót. Aztán jött 2 szülés, és plusz kb. 5 kg. Nekem a paleo jött be, bár igazából nem is fogyni akartam, nem is sportoltam mellette. Nem fogytam gyorsan, az első 10 kg egy nyár alatt ment le, de közben sosem éheztem. Még a mérlegre se nagyon álltam rá, csak utólag csodálkoztam rá, hogy mennyire lötyögnek a nadrágjaim.
Olvass utána a paleolit táplálkozásnak, és hagyd el az abban "tiltott" ételeket. Magkenyereket, maglisztet, drága édesítőszereket nem muszáj venni, sőt nélkülük még gyorsabban is fogyhatsz. Gondolom eddig is ettél húst, tojást, zöldségeket, gyümölcsöket, dióféléket. Ezekkel is jól lehet lakni, lehet finomakat főzni. Én eleinte szinte csak csirkehúslevesen éltem (főleg bőrös farhátból, szárnyból főzöm, sok zöldséggel), nagyon jó hatással van az emésztésre és jól is lehet vele lakni órákra.
Én már sosem fogok visszatérni a régi étrendemre. A fogyásom megállt az alapsúlyomnál (tinédzserkoromban voltam utoljára ennyi), most még kicsit izmosodni szeretnék, ezért minden nap tornázok, és figyelem, hogy elég fehérjét egyek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!