Melyek azok az ételek, száraz kaják stb. amitől fogyni lehet?
Ez ember- s ízlésfüggő. Én pl. szeretem a zöldségeket, más utálja. Engem semmiféle szénhidrát nem laktat, több kiló zöldség vagy egy csomó sültkrumpli éppúgy nem, mint egy nagy zabkása, több kiló görögdinnye vagy egy halom rizs...
A kalóriatöbblet hizlal.
A fentiek miatt nem lehet fixen válaszolni a fentiekre. Én kizárólag szénhidrátszegény, zsíros és megfelelően fehérjedús étrenden lakom jól alapesetben s ez is ízlik nekem. Másnak a sok rizs, zab vagy gyümölcs jön be. S van, akinek teljesen mindegy, mit eszik, ha a jóllakást nézzük, mindennel kb. ugyanúgy lakik jól s csak éhezve tud fogyni (nem koplalással, csak kalóriadeficittel, amitől éhes marad, bármit eszik).
De nagy általánosságban a fehérjedús ételek jók, a zöldségek pedig térfogatot adnak, ami élvezet s egyeseknek laktatás szempontjából is előnyös (plusz azért különféle tápanyagok szempontjából is jók). A zsír is jobban laktat, mint a szénhidrát, már általánosan, nem egyénszinten.
A rost is segíthet s a lassú felszívódású szénhidrátok is jobbak, mint a gyorsak, nagyon leegyszerűsítve.
De igazából ki kell tapasztalni, kinek mi jön be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!