Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mit lehet tenni, hogy ne...

Mit lehet tenni, hogy ne legyek édesszájú?

Figyelt kérdés
Nagyon szeretem az édes dolgokat, bár nem viszem túlzásba, de rettenetes önkontrollba telik. És ez nagyon kimerítő :(
2016. szept. 6. 18:19
 1/4 anonim ***** válasza:

akkor édesszájú vagy, ezt már buktad.

Azt megteheted, hogy sosem eszel édességet, de attól még jó eséllyel édesszájú maradsz.

De mi a baj az édességekkel, úgy értem, minddel?

Én utálom a minimális szintet meghaladó önkontrollt evésnél, úgyhogy nem csinálok ilyet. Kissé túl édesszájú vagyok, így sokat édességezem. Majd igyekszem csak vacsorára enni (mivel ha korábban kezdem, húzza maga után a napot, ha nem vigyázom), de addig sincs gond, amíg ezt nem tudom megoldani, mivel remek édességeim vannak, simán beférnek az egészségtudatos szálkásító étrendembe. Már ha azért odafigyelek, hogy mit és mennyit ;)

Úgyhogy lehet, hogy túlkombinálod ezt. Az se egészséges, ha sok lelki energiát ölsz bele az ilyenbe és nehéz neked...

2016. szept. 6. 19:15
 2/4 anonim ***** válasza:

Azt kihagytam, hogy nálam az arányaiban nagyon zsíros és szénhidrátszegény étrend valamit csökkentett az édességvágyon. Egy időre. S most már nem elementáris vágy, nem KELL, csak hát kellemes, jó, megszokott... Miért ne enném? Ez ellen nehéz küzdeni, mert mire eszembe jutna, hogy nem akartam édességet enni, már megvan és eszem.

Van, aki előadja, hogy 1-2 hétig nem eszel édességet, elmúlik. Dehogy múlik el, egy igazi csokirajongó vagy édesszájú embernél nem. Ha el is múlik, hamar visszatér... Nincs menekvés. Na jó, ha nagyon elszánt az ember, biztos le tudja építeni, de nem lesz automatikus a siker, résen kell lennie, ha olyan fajta, mint én.

2016. szept. 6. 20:01
 3/4 A kérdező kommentje:
Az a baj vele, hogy nagyon könnyen hízom. És ha elkezdem, még nehezebb abbahagyni, mint el sem kezdeni.
2016. szept. 6. 22:13
 4/4 anonim ***** válasza:
Cukoe helyett használj 0kalóriás édesítőszert
2016. szept. 7. 14:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!