Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Candida vagy sem?

Candida vagy sem?

Figyelt kérdés

Ez elég hosszú történet, így akinek van ideje az végigolvashatja.

Jelenleg 26 éves vagyok és 16 évesen állapítottak meg Candida fertőzést nálam. Jártam vele akupunktúrára viszont a diétát nem tartottam. 20 éves koromban már a hajam is elkezdett hullani, 22 éves koromra a kezeim, lábaim tele lettek gennyes kiütésekkel, ekkor ételallergiákat diagnosztizáltak nálam.Nem biopszia, hanem biorezonanciás vizsgálattal. Kimutatták, hogy gluténérzékeny lettem. Ne régiben már annyira elfajult a dolog, hogy refluxom is kialakult, amire már 4 hónapja csinálom a lúgosító, vagyis Candida diétát, mégsem érzek semmilyen változást. Sok a gyomorsavam, a hajam még jobban hullik, lefogytam 9(!) kilót a nagy semmiért, illetve fáj a májam mostanában, ég a torkom, fejbőröm, ahonnan azonnal hullik a hajam, a bőr is ég az arcomon, hüvelyi fogyásom van még ha csak az ételre gondolok, nem is eszek.

Kérdésem az lenne, hogy ez valóban Candida, vagy más betegség(ek) állhatnak emögött?

2016. szept. 2. 15:09
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Mi lenne, ha kuruzslók helyett rendes orvossal kivizsgáltatnád magad? Első körben kéne egy teljes labor, gasztroenterológus és nőgyógyász.
2016. szept. 2. 15:16
 2/8 anonim ***** válasza:

Gondolom ezeket nem orvosok állapították meg, menj el szerintem a háziorvosodhoz a sok sav miatt és bőrgyógyászhoza hajhullás és bőrproblémák miatt, és nőgyógyászhoz a hüvelyi folyás miatt.

Én abbahagynám a Candida diétát, szerintem attól fogytál le, egyél rendesen, vitamindúsan, diétaként elég lenne kerülnöd azokat az ételeket, amik túl sok savat csinálnak.

2016. szept. 2. 15:19
 3/8 anonim ***** válasza:

Székleted gyulladt? Mert egyszerű krónikus székletgyulladás is produkálhat hasonló tüneteket.

És mindenképp vizsgáltasd ki magad egy rendes orvossal. Azért szenvedsz tíz éve, mert normális kezelés helyett akupunktúrát meg biorezonanciát kapsz.

2016. szept. 2. 15:22
 4/8 anonim ***** válasza:
Torkod a sok savtól ég, erre háziorvos felír majd protonpumpa gátlót, ami egy idő után rendbehozza, hajad lehet a diétától hullik, attól is fogytál le. Éppen ideje lenne teljeskörű kivizsgálásra menned, háziorvos ad beutalót ahová kell.
2016. szept. 2. 15:23
 5/8 A kérdező kommentje:

Orvoshoz már lementem, vagyis most iratkoztam át egy másik körzetihez, mivel az előzőnél akármilyen beutaálót kértem, egyszerűen nem adott, mindig csak vérképre és kész. Már saját zsebből voltam kénytelen egy maszek endokrinológushoz is elmenni, és megvizsgáltatni a pajzsmirigyemet nem az zavar-e be, de az a cisztákat leszámítva rendben volt, és a vérképemen sem volt gond vele. Amúgy a vérképemet 2 hónapja csináltattam, ott a fehérjeszámom alacsony, így emiatt aggódik a mostani körzeti orvosom, így vele már elkezdtem a teljes körű kivizsgálást, kezdetben ő is vérvételre, nőgyógyászhoz és hematológiára küldött el.

Egyébként bőrgyógyásznál voltam, ott kimutatták, hogy pikkelysömöröm van elvileg, bár a rákapott szertől semmi változást nem veszek észre.

vitamindús táplálkozással sincs bajom, mindennap halat eszem, minden étkezéshez zöldséget, olajos magvakat, kókuszzsírral főzök, aszkorbinsavat szedek mindennap.

Az emésztéssel sincs különösebb gondom, teljesen normális.

A diéta előtt már hullott a hajam, nem amiatt kezdett el.

2016. szept. 2. 15:57
 6/8 anonim ***** válasza:
Nem az aszkorbinsavtól ég a gyomrod?
2016. szept. 2. 16:35
 7/8 anonim ***** válasza:
RENDES orvoshoz menj, mert a kuruzslók a sírba tesznek, te vagy erre a (még) élő példa!
2016. szept. 2. 19:07
 8/8 anonim ***** válasza:
Mi lett a folytatás érdekelne. Egyébként ha a candida diéta során eszel eleget és elég zsiradékot viszel be nem fogysz le. Ez a saját tapasztalatom. Nekem sokat segített a refluxon. Viszont ami nem árt. Próbálj ki egy hónapos salvus víz kúrát. Reggel este fél dl igyál meg belőle. Ezt nem kuruzsló hanem egy nagyon rendes gégész orvos ajánlotta aki nem tömi feleslegesen gyógyszerrel a betegeit. A kúra után ha még mindig érzed a refluxot esténként egy csésze fehérakác teát lehet inni. Nem rossz az íze és tényleg segít. Nincs mellékhatása. Csak üresen idd ne cukorral.
2017. jún. 8. 11:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!