Lisztérzékenynek miből süssek sütit?
Ha tutira akarsz menni, akkor valamilyen gluténmentes sütemény lisztkeveréket vegyél (pl.: Schar márkájú, speckó boltban kapható vagy Auchanban - kb. 1500 Ft/kg).
Sajnos az egyéb liszteknek (kukorica, rizs) nem olyan az állaguk és nem biztos, hogy sikerül a süti.
Köszönöm szépen a válaszokat:)
A "leendő anyósnak" lesz, akit még ugyan nem ismerek, de már küldött nekem sütit. Gondoltam be kellene vágódni... Képviselő fánkra gondoltam, mert abban profi vagyok:)
Ez nagyon kedves tőled:)
Csak arra vigyázz, hogy a gluténmentes lisztnek nem olyan az állaga, mint a sima lisztnek, illetve a legtöbbnek nem olyan. Látogass el a lisztérzékenyek honlapjára, hátha találsz valami jó ötletet és receptet.
Sok Sikert!
Én is láttam a múltkor a tescoban gluténmentes lisztet.
Az egyik ismerősöm a Spar free form-ot használja rendszeresen.
Mi a titka a képviselőfánkodnak? (Eddig 5-ször próbálkoztam vele, de mindig kiterültek a tepsibe, nem jöttek föl. MOndjuk nem légkeveréses a sütőnk. Ha nem titok, elküldenéd a receptedet? Hálás köszönet!
Utolsónak!
Én általában érzéssel szoktam süti. Magyarán ha az van írva hogy 12 dkg liszt, akkor úgy nagyjából öntöm azt ennyi. Na de a k.fánk az nem ilyen. Azzal nem lehet ezt eljátszani. 6 dkg liszt, az 6 dkg--és nem 7 vagy 5:(
Sokszor nekem sem sikerült pont ezért, szívesen elküldöm, csak nem tudom hogy. Valami elérhetőség kellene, vagy lehet ide kiírom csak elég sok!
Leírom a receptet:
tészta:
Nagy fazékban felforralunk 2 dl vizet és hozzáadunk 10 dkg zsírt. Ha a zsír elolvadt, egyszerre öntsünk hozzá 20 dkg lisztet, és fakanállal addig kavarjuk amíg összeáll. A tűzről levéve, még forrón adjunk hozzá egyenként 5 egész tojást. Mindegyikkel jól elkeverjük(egyenként). Egy zsírozott sütőlapra 6 cm távolságra dió nagyságú halmokat rakunk, és 1 órán át pihentetjük.
Sütés: meleg sütőbe (mint a piskótánál) rakjuk, és 15-20 percig nem nyitjuk ki az ajtót(különben összeesik), majd kis lángon ropogósra sütjük. Ha kész van félbe vágjuk (kiszedjük a belét, bár nem kell mert nem lesz neki), majd a krémmel megtöltjük.
Vanília Krém:
3 tojássárgáját+6 dkg lisztet+ 10 dkg cukrot habosra verünk+ hozzáadunk 3,5 dl tejet.
Folyamatos keverés mellett keményre főzzük, amíg elválik a lábos aljától, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a tojások (fehérje) felvert habját. (ne törjük össze, csak nagy mozdulatokkal).
A fánkok tetejét karamellbe forgathatjuk (szerintem tök jól néz ki). 20 dkg cukor+pár csepp ecet(ettől tovább lesz nyúlós).
További észrevételek: ebből kb. 15-20 fánk jön ki, én spec. dupla adagot csinálok mindig, és a dupla adaghoz 3 adag krémet (így tök magasak lesznek). A dkg-okat tényleg jó ha pontosan méritek ki. Ha a tojásokat adjátok a tésztához lehet kézzel eldolgozni, bár kicsit meleg, de így jobb lesz. Nekem sincs légkeverős sütőm, hanem kb. 600 éves gáz, és sütés előtt kb. 10-15 percig megy maxon. Azt hiszem ennyi!:) Jó sütést!
23/L.
Akkor ide irok, jó??
Szóval még annyit akarok, h kanállal ki tudom rakni és majd metölteni? te olyan töltővel szoktad? Vagy erre is van valami praktikád??:)))
Köszi h irsz
24/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!