Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Vegetáriánus, hús nélküli...

Vegetáriánus, hús nélküli élethez mi kell?

Figyelt kérdés
Gondoltam, hogy jo onfegyelem lenne es elterelhetnem vele a gondolataim sok problemamrol stb. Es kiszeretnem probalni a huss nelkuli vegetarianus eletmodot. Viszont, mi kell hozza? Miket sjanlotok miket egyek, mivell lehet helyetttesiteni a hus kulonbozo fontos vitaminjait stb.? Tablettakkal vahy van ra valami etel is? Ti hogy csinaljatok?

2016. aug. 29. 10:24
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Egyedül élsz? Ha igen, akkor könnyebb, mint ha mindenevőkkel vagy körülvéve. Egyél, használj több tojást, tejet, tejterméket, és ne csak a növényevőket szeresd!
2016. aug. 29. 21:54
 12/13 A kérdező kommentje:
Rendben :) es koszonom szepen
2016. aug. 29. 23:19
 13/13 anonim ***** válasza:

Anno, amikor vega lettem,. a világon semmit nem csináéltam, csak elhagytam a húst... Ettem változatosan. Igaz, előtte sem volt nagy szerepe a húsnak az étkezésemben. Rengeteg állati fehérjét ettem előtte is, utána is, ahogy növényeket is.

Most épp vegán korszakom van, mérget nem vennék rá, hogy mindent mindig beviszek (mivel csak játszom vele egy hétig, nem ástam bele magam mélyen a témában, de ezt-azt tudok a helyes táplálkozástól), de nagyon könnyű, főleg eddig, hogy ettem gabonát és száraz hüvelyest, ennek holnapról vége, nekem egészségtelen a sok szénhidrát. Vegán üzemmódban nem erőltetem a ketogént, de igyekszem közel lenni hozzá, nem tűnik nehéznek még ez sem, fehérjepor és szója nélkül sem. A sima vega étrend? Szabadság és majdnem totális teljesség. B12-t lehet, hogy szednék (vagy nem, kitapasztalnám, hogy jó-e a bélflórám s gyárt-e nekem - ezt senkinek sem ajánlom, de nekem érdekes lenne, persze ellenőriztetni kéne egy idő után, hogy mi van vele), de más gondom nemigen lenne.

Azt azért senkinek nem ajánlom, hogy ész nélkül belevágjon, mégiscsak korlátozó étrend egy kicsit, kiesnek a komplett fehérjék (ami nem nagy gond, de egy nagyon kiegyensúlyozatlan fehérjebevitelt össze lehet hozni, ahogy kevés kalóriánál is baj lehet a fehérjével, főleg, ha az ember szénhidrátbombákon akar élni, a zöldségutálat is óriási gond egy vegánnál s tuti van olyan, vegában simán akad)... Szóval némi tudás nagyon nem árt, ha az ember egyre drasztikusabb életmódváltásokat végez.

2016. aug. 30. 21:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!