Miért jó a vérnyomásom?
voltam dokinál ( túlsúlyos vagyok , 16 / 186cm / 110kg
Erre ő is csodálkozott ,hogy normális a vérnyomásom , olvastam ,hogy a túlsúlyosoknak mindíg magas stb
Nem mindig magas. Azért a túlsúly nem egyenlő a magas vérnyomással. Csak sokkal nagyobb eséllyel társul mellé. Meg aztán az, hogy egyszer jó a vérnyomás, az nem zárja ki azt, hogy 2 óra múlva ne legyen magas.
Azért akinek magas vérnyomás betegsége van, annál sem úgy kell elképzelni, hogy egész álló nap magas. Csak sokszor felszökik, emiatt kell gyógyszerrel kordában tartani.
Én is túlsúlyos vagyok, gimiben magas volt, a védőnő állandóan hívott mérésre. Már egyetemista vagyok, hetente 2x mérem a vérnyomásom és folyton 120/80 (de volt hogy mindennap mérve is ennyi volt)
Elmentem orvoshoz megméretni, ott jó volt és azt mondta hogy azok alapján amit mondtam valószínűleg a nyugodtabb életvitelemnek köszönhetően normális lett (gimiben eléggé stresszeltem + bántottak, az egyetemet pedig élvezem)
Tehát nem törvényszerű, hogy a túlsúlyosaknak mindenképpen magas, csak a hajlamuk nagyobb a magasvérnyomásra. Fura, hogy csodálkozott a doki...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!