Miért van az, hogy rengetegszer degeszre eszem magam, de mégsem tudok hízni, csak tartom a 60-65kg-ot a 179 centimhez? 19/F
Genetika.
Nála ugyan ez a helyzet.
Én is így vagyok vele, sőt, a Karácsonyi nagy evések után még fogytam is. :-)
Majd negyven után hízni fogsz, addig örülj.
Miért kell irigyelni? Nagyon rossz ám ez adott esetben.
Nos, van pár lehetőség.
1. Nem eszel a kalóriaigényed fölött. Vagy keveset eszel, bár neked soknak tűnik, vagy eszel rendesen, de a te kalóriaigényed igen nagy, gyors anyagcsere, sok mozgás...
2. Bőven túleszed magad, de a tested nem szeret zsírt raktározni. Vannak ilyen emberek, én is ilyen vagyok. Mindig túlsúlyos voltam, de mindennapos durva túlevéssel ment fel évi 1 kiló... Amikor sokkal kevesebbet kezdtem enni, nem fogytam semmit, mivel még mindig nem volt deficitem... A test begyorsítja az anyagcserét többletkor s szinte az egész "elvész". Lehet hízni így is, de iszonyúan sokat kell enned mindig. Nekem ment, de a többségnek ez nehéz.
Izmosodni persze tudnod kell így is, az más :)
A kulcsszó az, hogy 19 éves vagy. Ezzel a genetikával 30 éves korodig ne nagyon várjál csodákat, nincs az az isten.
Kicsit több esélyed van, ha a "kacsatömés" mellett elkezdesz rendesen gyúrni. Izomba, deltás hátba hamarabb bele tudnál építeni néhány plusz kilót, mint bármiféle zsírpárnába. (Pl. kezdésnek felszerelsz otthon egy húzódzkodót.) Többet kéne mozogni, de semmi izzasztót, lihegtetőt, mert az levesz rólad mindent. Épp csak annyit, ami hamarabb meghozza az étvágyad, így észrevétlen többet bírsz magadba tenni, és talán meg is marad belőle valami. De csakis akkor épül beléd, ha épp valami izomnak szüksége van rá! Ha nincs szüksége, átmegy rajtad minden, ha 6 tonnát eszel akkor is. Ezért ha az izom már könnyen bírja (megszokja) a napi feladatát fokozatosan (lassan, ésszel, havonta) emelik a súlyokat. Kétség kívül ez egy hosszadalmas, fárasztó, kitartást igénylő munka, de pár év alatt esélyed van egy 10 kilót összeszedni. Vannak, akik megcsinálják, azért mondom.
(Egyébként értem, vacak érzés, amikor melléállnak az embernek ilyen alapból minden irányban kétszer akkorák, de azt azért tudd, hogy a te és a hozzád hasonlók alkata a teljesen normális, nem ezeké a Mamutföldről importált melákoké. Ne azokhoz viszonyítsd magad, hanem találd meg a saját közegedet.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!