172 centimhez 61 kiló vagyok, tavaly óta 10 kilót
fogytam, még mindig fogyni szeretnék, lehet az, hogy
Ednos-os vagyok esetleg?
Figyelt kérdés
Most is fogyózom, volt olyan időszakom is, hogy zabáltam, aztán hánytattam magam. Váltakoznak nálam zabálásos, és fogyókúrás időszakok. Volt, hogy napokig egy falatot nem ettem, aztán ismételten faltam, majd vagy hánytattam magam, netán hashajtót szedtem. Egy éve kezdtem fogyózni... Ez kedvfüggő, de legtöbbször csúnyának, ormótlannak, és kövérnek érzem magam, még mindig fogynom kell 10 kilót legalább. Szerintetek normálisak ezek amiket érzek, lehet, hogy Ednos-os vagyok???
2009. júl. 21. 13:28
1/10 anonim válasza:
Igazából fogalmam sincs, mi az az edno, de az tuti, hogy gondjaid vannak. Utánanéztem, az legideálisabb testsúly egy 172 cm-es nőnek (ha lány vagy) 61,3 kiló. És ez 69-ig teljesen ideális, nem számít túlsúlyosnak sem, nemhogy kövérnek. Keress fel szakembert, szerintem bulémiás vagy. Biztosan tudnak segíteni. 20L
2009. júl. 21. 13:40
2/10 anonim válasza:
Igen, valószínűleg Ednos vagy, keress fel szakembert (pszichológust) mielőbb.
2009. júl. 21. 13:51
3/10 anonim válasza:
tuti h edno-s vagy. nemkell már fogynod semmit sem. menj pszihológushoz.
2009. júl. 21. 14:47
4/10 anonim válasza:
Első vagyok. Légyszi mondjátok meg, mi az az edno! Tényleg nem tudom...
2009. júl. 21. 18:45
5/10 anonim válasza:
nyugi, mi se tudjuk :D
2009. júl. 21. 19:48
6/10 anonim válasza:
Ednos: "Eating Disorder Not Otherwise Specified".Étkezési zavar.Lehet majdnem anorexia és majd nem bulímia.A betegnek anorexiára jellemző viselkedése van.Torzult test- és énkép jellemzi.Napokig nem eszik,testsúlyt is veszít,mégsem csontsovány és menstruál is.Ezért nem nevezhető anorexiásnak.Van aki hánytatja magát,mégsem minden étkezés után,ezért nem mondható bulímiásnak.Ők a határeset,akik valamelyik étkezési zavar felésodródnak.
Én is ugyanígy vagyok,ahogy Te,kérdező! Sajnos már fél éve ebben szenvedek, Nekem a legmagasabb súlyom 66kg volt, most 64 vagyok, de voltam már 58kg is. Holnaptól megint nem akarok enni, kb 1 hete zabálok egyfolytában! Nem bírom,elegem van, zabálok,közben fogyni akarok,borzasztó zavar van nálam odabent! :(((
2009. júl. 21. 20:25
7/10 A kérdező kommentje:
Nagyon kínzóak tudnak lenni ezek a dolgok.:( De a legrosszabb az, hogy anyám szerint ez természetes, és ezzel rengetegen így vannak. Azt mondja, nincs nekem semmi bajom, és ne beszéljek már hülyeségeket, hagyjam már békén, ezzel a témával.(Pedig tud róla, hogy hánytattam is magam,még néha most is, meg, hogy napokig nem ettem, meg egyém kis finomságok) Mikor panaszkodok neki, hogy szenvedek, ezek miatt a dolgok miatt, meg, hogy utálom magam, meg kövér, lomha nagy darab medve vagyok, meg hasonló akkor le koptat, hogy na hagyd ezt a témát. Ma rengeteget zabáltam megint,pedig nem érdemelnék egy falatot se.Elegem van, magamból, abból, hogy akarat gyenge vagyok, és elegem van ebből az egész őrületből.
2009. júl. 26. 19:01
8/10 A kérdező kommentje:
No,de szerencsére most úgy érzem jobb a helyzet... Voltam pszichológusnál a múlt héten, és fogok is járni hozzá rendszeresen, azt hiszem. Már nem mindig látom magam annyira kövérnek, most eszek ,,normálisan" (igyekszem), és próbálom megállni, hogy soha ne hánytassam magam utána, ha sikerül nem tudom, hogy örüljek -e vagy nem. Igyekszem elfogadni magam olyannak amilyen vagyok, (ez még néha nehezen megy, de már azért jobban) még néha mindig le akarok fogyni ugyan, de már úgy kikészült a szervezetem a fogyókúrázgatásoktól... Félek ugyan az elhízástól, még mindig, de már azért nem olyan nagyon, és a bűntudat érzésem is csökkent, ha többet eszem, mint kellene. Úgy néz ki javulok...
2009. szept. 6. 14:51
9/10 anonim válasza:
Ennek örülök! Sok sikert! Én sajnos még mindig kövérnek látom magam... szinte alig eszem, de nagyon jól megvagyok így. kb 1 hónapig 60 kg voltam, most megindult megint a fogyás 59 vagyok de van, hogy 58. Csak megy ez lejjebb.. Remélem :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!