Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Hogyan tudnám segíteni lelkile...

Csukabazsi kérdése:

Hogyan tudnám segíteni lelkileg a páromat a diétában?

Figyelt kérdés
Nem igazán tudja tartani az orvos által előírt diétát a párom. Lassan már lelki problémák is kezdenek kialakulni a párkapcsolati problémáinkon kívül is.

2016. aug. 22. 08:49
 1/7 anonim ***** válasza:
Milyen betegségre, milyen étrendet írtak elő?
2016. aug. 22. 11:29
 2/7 anonim ***** válasza:
Ha olyan diéta ami a te szervezted sem terhelné meg túlságosan akkor csináld vele :)
2016. aug. 22. 13:41
 3/7 A kérdező kommentje:
Cukorbetegségre írtak elő diétát. Ami szerintem nem nehéz, viszont költséges. Reggel turmix; ebéd háromfogásos (bármilyen); este turmix. Nincsenek szigorú megkötések, csak javallott ételek, italok.
2016. aug. 23. 08:18
 4/7 anonim ***** válasza:

Én elmennék másik dokihoz... a cukorbetegség lényege h egyenletes szinten tartsd az inzulinod. Na most ha reggel bedobok egy turmixot és utána semmit még nekem is leszökök délre és émelygek nem h neki...

Egyébként mi ebben a költséges?

2016. aug. 23. 11:48
 5/7 anonim ***** válasza:

Inzulint is kap, vagy csak diétáznia kell?

A váltás sokaknak nehéz, főleg, ha korábban nem sok zöldség szerepelt az étlapjukon. Eleinte egyhangúnak tűnik az étrend, főleg, amíg tart a cukorfüggőség. Egy idő után majd megtanulja, milyen ételeket lehet készíteni és mi az, amit szeret, mivel tudja pótolni a hiányzó ízeket, utána már menni fog nagyobb kilengés nélkül is... De az elején fontos, hogy azelőtt egyen, még mielőtt túlságosan megéhezne, és tervezze meg, mit fog enni a következő 2 napban.

Alacsony glikémiás indexű ételeket kellene fogyasztania, ehhez találsz jó táblázatokat a neten. Elmondhatnád neki, hogy a megfelelő étrendtől le tud fogyni (ha van feleslege), jobban fogja magát érezni. Jó ötlet, hogy Te is csináld vele, legalább amikor együtt esztek, hogy ne essen kísértésbe. Otthon is csak megengedett ételeket tartsatok (már ha nem lakik veletek más családtag). A Te egészségednek is jót tehet egy ilyen diéta, még ha nem is vagy cukorbeteg.

Ha ez még kevés, vegyél neki egy paleós könyvet, érdekes dolgok vannak benne a cukorbetegséggel kapcsolatban, és elég motiváló tud lenni az életmódváltáshoz :)

Testmozgást javasoltak neki? Ha nem, itt az ideje elkezdeni, ezt is lehet együtt csinálni, együtt sétálni, kocogni, túrázni, biciklizni...

2016. aug. 23. 13:55
 6/7 A kérdező kommentje:
A turmix kifejezetten diétás turmix, elég borsos egy havi adag. A főzéssel sincs különösebb gond. Az étrend betartása ami nehézkes. Én kb 6-kor érek haza és neki akkor már nem lenne szabad enni. A közös vacsi kilőve. Csak az a lelki feszültség, kimerültség ami nagyon zavar.
2016. aug. 23. 16:44
 7/7 anonim ***** válasza:

Szerintem nincs sok realitása annak, hogy ne egyen 6 után. Miért ne ehetne zöldségeket, húst, tojást, egyéb alacsony szénhidráttartalmú ételeket, ha mondjuk 10-kor megy aludni, és üres a hasa? Én inkább az egyéni igényeihez szabnám, mikor egyen. Alvás előtt 2 órával még nyugodtan lehet enni, de valakinek jobb, ha akár alvás előtt nem sokkal is eszik, mint ha korgó gyomorral megy aludni és éjszaka felébred arra, hogy éhes. Vagy reggel iszonyatos éhséggel ébred. Az ilyen megszorítások értelmetlenek, ha valakinek szenvedést okoznak, így tényleg nehéz bármilyen diétát betartani.

A drága turmix nem tudom, miből van, érdemes lenne megnézni, nem lehetne-e valami hasonlót házilag készíteni. Esetleg leírhatnád az összetevőit.

2016. aug. 23. 19:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!