Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mi az az anyagcsere?

Mi az az anyagcsere?

Figyelt kérdés
Kérem írjátok le lehető legrövidebben. amit felelésnél is kb elfogadnak
2010. ápr. 19. 18:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
19%

Kérsz 2g füvet(anyag), aztán kifizeted.

Megtörtént az anyagcsere.

2010. ápr. 19. 18:32
 2/11 anonim ***** válasza:
0%
Figyelj órán!
2010. ápr. 19. 18:34
 3/11 anonim ***** válasza:
44%

Mivel lusta voltál rákeresni google-n, ezért én megválaszolom, de így:

Zabálsz. A kaját lenyeled, végigmegy a nyelőcsöveden, onnan megy a gyomrodba, végigmegy a vékonybélen majd a vastagbélen, majd kiszarod. Közben a fontos tápanyagok felszívódnak. Na ez a folyamat az anyagcsere.

2010. ápr. 19. 18:37
 4/11 A kérdező kommentje:
jólvan, hova figyeljek ha legutóbbi órán hiányoztam és holnap felelek és a könyvben iszonyu sok szöveg van róla?
2010. ápr. 19. 18:37
 5/11 A kérdező kommentje:
köszi
2010. ápr. 19. 18:38
 6/11 anonim ***** válasza:

alatt a szervezetünkben történő azok a folyamatok értendők, melyeknél kivülről tápanyagokat veszünk fel és kiválásztó szerveink útján az azokból bennünk képződött bomlásanyagokat választjuk ki. A szervezetünkben folyó idegműködés, a mozgások s a mindezzel járó hőfejlesztés folytonos anyagveszteséggel járnak, szerves és szervetlen anyagok pusztulnak el, az ezek pótlására, valamint fiatal fejlődő egyén testének felépítésére szükséges anyagokat tápanyagokként vesszük testünkbe.

remélem hasznát veszed:)

7/11 anonim ***** válasza:
 8/11 anonim ***** válasza:
b+, hülyegyerek! Kikeresed abból az istenverte könyvből! Arra lusta vagy, h elolvass egy leckét, de arra nem, h beírod a bajod a netre! Amennyi idő alatt megjöttek a "válaszok", annyi idő alatt simán elolvashattad volna a lecót... -_-'
2010. ápr. 19. 18:39
 9/11 anonim ***** válasza:
Ha a linkre kattintasz ott a vékonyabb betűs rész első bekezdése tökéletes sztem válasznak .
2010. ápr. 19. 18:40
 10/11 anonim ***** válasza:
Én is emlékszem anno milyen biosz könyvekből tanultunk és elég abnormálisan volt leírva.
2010. ápr. 19. 19:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!