Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Menjek orvoshoz, mert nem...

Menjek orvoshoz, mert nem emesztettem meg a gombat?

Figyelt kérdés
Anyum szerintem lokott egy kicsit. Tegnap gombas csirket ettem es ma fel voltam puffadva a nagy dolog utan pedig kijottek az egesz nagy gombaszeletek.. anyum szerint menjek orvoshoz, mert tuti valami nem oke h egyszeru gombat nem birok megemeszteni... szerintetek?
2016. júl. 14. 16:19
 1/8 acelsziv ***** válasza:
77%

Egész nagy gombaszeletek? Megrágod te egyáltalán az ételt?

Az nem oké, hogy egészben nyelsz le mindent. Így persze, hogy nem emésztődnek meg -.-

2016. júl. 14. 16:24
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha "egesz nagy gombaszeletek" jöttek ki, akkor a öf gond, hogy nem rágtad meg öket alaposan! A gomba eleve nehezen emészthetö, ha meg csak elnyeled, akkor ez a normális reakció a szervezetedtöl.

Szokd meg inkább, hogy minden ételt nagyon alaposan megrágsz, sokkal kevesebb bajod lesz a felpuffadással is, meg a gyomrod sem megy olyan hamar tönre.

2016. júl. 14. 16:26
 3/8 anonim ***** válasza:
91%

menj. Pszichiáterhez.

Mert 1. normális ember rág. 2. normális ember nem meséli el a széklete teljes tartalmát.

2016. júl. 14. 16:27
 4/8 A kérdező kommentje:
Nem meselem en se de rosszul voltam
2016. júl. 14. 16:30
 5/8 anonim ***** válasza:
Semmi baj sincs, ha kérdezel. Ez a fórum arra van. Viszont a kaját tényleg meg kell rágni. És az is lehet, hogy nem a gomba tette be neked, hanem a tejföl. A tejes kajáktól nem szoktál puffadni?
2016. júl. 14. 16:58
 6/8 A kérdező kommentje:
Nem vagyok laktoz erzekeny. De regni nem tudok mert rosszak a fogaim
2016. júl. 14. 17:13
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Akkor meg nem kell csodálkozni ha egybe jön ki. Csináltasd meg a fogad :)
2016. júl. 14. 17:24
 8/8 anonim ***** válasza:

a tejfölben nincs laktóz, csak kazein, tejfehérje.

az ételt tényleg meg kell rágni, nemcsak a gombát, csak azt nehéz ráadásul.

a húst is meg kell rágni, csak ha azt egyben nyeled le, nem tűnik fel, hogy egyben jön ki, de attól még megterheli az emésztést.

ha tényleg rosszak a fogaid, és a stílusból itélve még fiatal vagy, sürgősen csináltasd meg, vagy kezdj el léböjt kúrát, vagyis léböjt diétát, életmódot, és határozd el, hogy ezentúl csak leveket iszol. de ugye zet nem akarod? szóval inkább csináltasd meg a fogadat!!!

attól azonban még elmehetsz orvoshoz, hátha kmutat valami egyéb ételallergiát, és ha azt ezentúl elkerülöd, máris jobban leszel.

2016. júl. 14. 18:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!