Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A hirtelen cukorelhagyásnak...

A hirtelen cukorelhagyásnak lehetnek negatívumai?

Figyelt kérdés
Elég sok cukrot ettem mostanában (akár napi 2-3 csoki is, cukros péksütemények, jégkrém), volt amikor nem is voltam jól, így pár napja már nem eszek. Lehet az ilyen hirtelen leállásból baj?
2016. júl. 6. 23:27
 1/8 anonim ***** válasza:
46%

Semmi bajod nem lesz tőle, max. hiányozni fog. Gondolom más szénhidrátokat (gabonák, krumpli, gyümölcsok) most is eszel, úgyhogy "elvonási tünetekre" nem kell számítanod. Ha nagyon hiányzik az édes íz, egyél pár szem aszalt gyümölcsöt, vagy használj valamilyen természetes édesítőszert (lehetőleg ne fruktózt).

A cukor nem létfontosságú élelmiszer, ha nem eszel többet, azzal csak jól jársz.

2016. júl. 6. 23:36
 2/8 A kérdező kommentje:

Köszi a választ!

Az imént láttam egy másik, üdítős kérdésnél, hogy ártalmas az édesítőszer. Ebben a kategóriában mozog a süssina is? Csak mert már jó ideje ezt használjuk cukor helyett főzésnél, sűtésnél.

2016. júl. 6. 23:50
 3/8 anonim ***** válasza:
A süssina ciklamátot tartalmaz. Az Egyesült Államokban már 1969 óta be van tiltva, mert rákkeltő hatású.
2016. júl. 7. 00:08
 4/8 anonim ***** válasza:
48%

Az első már nagyon jól leírta, nem lesz bajod. A testnek nem kell cukor, a lelki dolgok más lapra tartoznak, de egyszerű cukrokat ugyanúgy ehetsz, a gyümölcsökben sincs kevés, a keményítők is egyszerű cukrokra bomlanak... Az édes ízekről sem kell lemondanod, bár azok sem szükségesek, de kellemesek, tudom én :)

Én hirtelen álltam le a cukorral, laktózzal (nagyon minimális maradt, amennyi egy kevés érett sajtban s egy kevés vajban lehet), keményítőkkel (itt is minimális maradt). Sima ügy volt, bár nekem a durva szénhidrátcsökkentés is, ami már nem mindenkire igaz. Sokaknak azért hiányozni tud a cukor. Nekem az édességek hiányoznának, de azok mindig maradtak, jobbára igencsak szénhidrátszegényen.

A durva szénhidrátcsökkentés már más lapra tartozik, de azt te nem tervezed.

2016. júl. 7. 00:17
 5/8 anonim ***** válasza:

Az édesítők témáját kihagytam. Én xilitet, eritritet, minimális steviát használok, ezek jók, de azt tartom legalábbis magam számára normálisnak, ha ezeket sem használom nyakra-főre... A cukoralkoholok úgyis sokakat meghajtanak, főleg nagy mennyiségben vagy eleinte. Ezt az én háztartásomban nem tapasztaltam, bár tény, hogy nagyon sok sosem fogy.

A simább édesítőszereknek utána lehet olvasni, nem mind egyformán rossz, sok blogon foglalkoznak ezekkel, persze ki tudja, mi igaz s mi nem... De az általam említettekről nem olvastam rosszat egyetlen elég érdekes elveket felvonultató oldalt kivéve s kis mennyiségben biztos rendben vannak.

2016. júl. 7. 00:22
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Első miért lett lepontozva?

Egyébként az első pár nap nem volt olyan jó, konkrétan még azzal is álmodtam, hogy sütit eszek, de ma már eszembe se jutott a dolog, nem is éreztem cukor tartalmú dolog evésére kényszert.

Nem tudtok valami jó könyvet ajánlani, amiből megtanulhatok egészségesen táplálkozni?

2016. júl. 8. 23:48
 7/8 anonim ***** válasza:

Én évekkel a drasztikus s igen egészségtudatos életmódváltásaim után is naponta eszem sütit, te ügyes vagy :D Bár nekem nincs gondom a sütivel.

Könyvet nem igazán lehet ajánlani, mivel mindenki más, még csak nem is ugyanaz az egészséges mindenkinek, az pedig főleg változó, hogy ki mit tart egészségesnek... Sokan elpróbálkoznak egy ideig, míg megtalálják az igazi, nekik passzoló s jó életmódot...

2016. júl. 9. 00:44
 8/8 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Neten is tudsz olvasni jó étrendekről. Ha érdekel az egészséges táplálkozás, és mindenféle ételcsoportot tartalmazó étrendet keresel, a clean eating és a WAPF étrend szerintem elég jó.
2016. júl. 9. 09:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!