Mi a véleményed a Kádár korszakról? Mik a pozitívumai és mik a negatívumai?
Hosszan lehetne ecsetelni, én a végét még elcsíptem kamaszként.
Csak egy tény: gazdaságilag ment tönkre a rendszer elsősorban. Ennek fényéében értékelendő az az igen viszonylagos jólét ami akkor volt.
Nem jólét volt, hanem létbiztonság. A kettő nem ugyanaz. :)
Az átlagember pedig nem foglalkozott azzal, hogy a gazdaság állapota hogy áll. Persze én is gyerek voltam még de nekem a legkedvesebb emlékem a minden nyári 2 hét a Balatonnál. És az utcák sokkal tisztábbak voltak, mint ma.
Természetesen most felnőtt fejjel már nem kívánnám vissza az egészet.
Pont a rendszerváltáskor születtem, így közvetlen tapasztalatom nem volt vele, de szerintem abban jobb lehetett, hogy kevesebbet kellett stresszelni az életben.
A mai világban egy fiatalnak az jelenti a legnagyobb stresszt, hogy hogyan lesz piacképes végzettsége, mihez kezdjen, ha munkanélküli lesz, vagy mi lesz ha el kell mennie külföldre, hogy normálisan keressen.
Akkoriban kötelező volt dolgozni, tehát előbb-utóbb bebsztak valahová, akkor is ha olvasni se tudtál, külföldre meg nem igazán lehetett kivándorolni, meg aztán szüleimet, idősebb rokonaimat látva azért itthon is el lehetett lenni valahogy, a szüleim fiatalkori sztorijait ismerve még talán kicsit mozgalmasabban, boldogabban is, mint amilyen az én tinikorom volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!