Van kiút a bulímiából? Miért esek vissza?
Nincs. Ez olyan, mint az alkoohlizmus, bármikor! visszaeshetsz, maximum jobb időszakok - akár évek, évtizedek - vannak.
Én már lassan 10. éve kajazavaros vagyok, néha 1-2 évig semmi baj, aztán valami komoly stressz, és mindent kihányok napokig-hetekig, vagy épp semmit nem eszem.
Pedig pszichiáter, pszichológus csopi. terápia, és így is csak stagnálok.
Rövidebb ideig én is küzdöttem a bulímiával, aztán egyszer megfogadtam hogy most tényleg sohadesoha többé nem. Hát azóta egyszer se csináltam (pont most volt 1 éve), de ez csak úgy sikerült, hogy átkerültem az anorexiába. Hidd el az se volt jobb. Mostanra már visszaszedtem a normál súlyom +még többet, nem vagyok már anorexiás, de teljesen gyógyult se vagyok. Bennem is ott van, hogy ránézek egy ételre és megmondom, hány kcal van benne, kényszeresen csak egészséges kajákat vagyok hajlandó megenni... Viszont azokból néha embertelen mennyiséget, mikor rámjön a falás. Régebben ilyenkor már rég kiadtam volna, de most nem tehetem, mert nem akarom elrontani a fogadalmam. De én is nagyon félek attól, hogy visszaések és jelenleg nem látom azt, hogy valaha is meg tudjak szabadulni a démonjaimtól.
Mielött bárki megkérdezi, igen, jártam pszihiáterhoz, kaptam kezelést és tudatában vagyok, hogy nem vagyok gyógyult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!