Kigyógyultam a bulímiából, de ez visszamaradt. Hogyan kezeljen?
3 éven keresztül voltam bulímiás, naponta 20 szem hashajtót szedtem (végig a 3 éven keresztül).Most már sikerült legyőznöm a falásrohamokat, hányni egyáltalán nem hányok, a súlyom normális, sportolok. A hashajtóról is úgy ahogy sikerült leszoknom, a napi 20 szemet heti 2*6-ra csökkentettem. Hogy legalább heti 2-szer azért legyen székletem. Ez muszáj, mert enélkül egyáltalán nem lenne már székletem (próbáltam már mindent, természetes hashajtók, teák, laevolac, lekvár, szilvalekvár, aszalt szilva, lenmag, meleg víz, tényleg mindent! De ha nem veszek be hashajtót 3 hétig sincs székletem - vagy még tovább, de ennél tovább még nem kísérleteztem). Szóval a lényeg, hogy azért a hashajtót is sikerült jelentősen csökkentenem, heti 140 szemről 12-re (nekem ettől a mennyiségtől egyáltalán nincs hasmenésem, sőt, teljesen szilárd).
Viszont van egy másik probléma, a hasam borzasztóan puffad, rengeteget szellentek, amint eszem valamit, bármit (a paleo étrenden belül - erre tértem át), rögtön a reggeli első étkezésem után már akkora lesz a hasam, mint egy 6 hónapos terhesnek (anyukám mondta így, mégcsak nem is én). Minden nap.
Gondolom a bulímia következménye, de ez már örökre így marad? Csináltam már több probiotikum kúrát, de a helyzet nem változott. Mit tegyek? Egyik függőségből a másikba, hashajtó helyett espumisan?
(Azt kérlek ne írjátok, hogy forduljak orvoshoz, ert erről nem tud SENKI!)
Köszi.
Én sosem voltam bulimiás, de ugyanez a bajom. :(
Nekem kicsit (néha) segít a nagyWC-zésben, ha sok rágót eszem, de attól meg tény, hogy szellentek sokat, ami azért elég kínos...
Anélkül viszont heti egy... Már orvosnál is voltam vele, felírtak olyan erős hashajtókat együttesen, amik önmagukban is WC-re kötöznének egy elefántot... Semmi. :S
A puffadás nekem is megvan: a reggeli teljesen lapos hasamból egy szál sárgarépától is terheshas lesz. :S
Gratulálok neked! Hogy sikerült kijönnöd a bulímiából.
Úgytudom a puffadás férgek miatt lehet. Zödségekre is puffadsz?
Köszönöm!
Első: sajnálom, hogy Veled is hasonlóan van. Sajnos a hashajtókról én sem tudok már teljesen leszokni, ez a minimum (kikísérleteztem, kevesebb nem hat), amit muszáj szednem, heti 2-szer, hogy legalább heti 2-szer legyen székletem. Közeli barátaim csak néznek rám, hogy ők 6 szem hashajtótól 3 napig a wc-n ülnének, nekem meg épphogy kínlódva, a hasamat nyomkodva sikerül csak szó szerint kipréselnem magamból.
Második: sajnos nem tudom, mitől puffadhatok, leginkább úgy érzem, hogy bármitől. Reggelire általában tojásfehérje rántottát eszem pulykasonkával, kb. 4-5 tojásfehérjével. És már rögtöm felpuffadok.
Zöldséget általában vacsorára eszem, saláta formájában, kb. mint a görögsaláta: jégsaláta, kígyóuborka, paradicsom, hagyma (olivabogyó nélkül - mert azt nem szeretem :)). De ebben az esetben is puffadok, akkor meg reggelre lesz akkora a hasam, mint egy ház, és egész reggel szellentek.:( Még a reggeli előtt is.
Nem tudom...
Bélférges honnan lehetnék? Tiszta, rendezett körülmények között élő, átlagos, középosztálybeli, városi nő vagyok.
Férges könnyen lehetsz, csak a WHO szerint minden negyedik ember férges. És szerintem eléggé alulbecsülik. :)
Én arra gondolok, hogy a legyengült gyomrodban egyszerüen jobban el tudtak szaporodni. Tehát végülis a sok hashajtó eredményeképp.
Én eddig csak a férges elgondolást hallottam felpuffadásra, semmilyen más logikus választ nem ismerek rá. Ugyanakkor lehet hogy van más is csak én nem tudok róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!