Kigyógyultam a bulímiából, de ez visszamaradt. Hogyan kezeljen?
3 éven keresztül voltam bulímiás, naponta 20 szem hashajtót szedtem (végig a 3 éven keresztül).Most már sikerült legyőznöm a falásrohamokat, hányni egyáltalán nem hányok, a súlyom normális, sportolok. A hashajtóról is úgy ahogy sikerült leszoknom, a napi 20 szemet heti 2*6-ra csökkentettem. Hogy legalább heti 2-szer azért legyen székletem. Ez muszáj, mert enélkül egyáltalán nem lenne már székletem (próbáltam már mindent, természetes hashajtók, teák, laevolac, lekvár, szilvalekvár, aszalt szilva, lenmag, meleg víz, tényleg mindent! De ha nem veszek be hashajtót 3 hétig sincs székletem - vagy még tovább, de ennél tovább még nem kísérleteztem). Szóval a lényeg, hogy azért a hashajtót is sikerült jelentősen csökkentenem, heti 140 szemről 12-re (nekem ettől a mennyiségtől egyáltalán nincs hasmenésem, sőt, teljesen szilárd).
Viszont van egy másik probléma, a hasam borzasztóan puffad, rengeteget szellentek, amint eszem valamit, bármit (a paleo étrenden belül - erre tértem át), rögtön a reggeli első étkezésem után már akkora lesz a hasam, mint egy 6 hónapos terhesnek (anyukám mondta így, mégcsak nem is én). Minden nap.
Gondolom a bulímia következménye, de ez már örökre így marad? Csináltam már több probiotikum kúrát, de a helyzet nem változott. Mit tegyek? Egyik függőségből a másikba, hashajtó helyett espumisan?
(Azt kérlek ne írjátok, hogy forduljak orvoshoz, ert erről nem tud SENKI!)
Köszi.
Patikát az általában vett mellékhatások miatt én személy szerint nem tudom javasolni.
Azt tudom hogy répalékúra hatásos lehet. Mikor egy hétig csak répalevet iszol. Ami amúgy is jó méregtelenítönek, mint ivókúra. Olvastam erre a kúrára hogy mi ki nem jött neki, nem is számított rá.
Régebben ricinusolajat használtak. Hallottam még hogy a kókusztej jó, meg a tökmag.
Én személy szerint azt javaslom neked, hogy kutass utána, a legjobb ha pozitív élménybeszámolókat találsz.
"Ez igaz, de úgy tudom, hogy a gasztroenterológushoz háziorvosi beutaló kell, nem mehetek csak úgy el, beutaló nélkül. Akkor pedig a háziorvosnak is meg kell indokolnom, hogy miért..."
1. Először is utána kellene nézni, hogy kell-e beutaló vagy sem. Felmész szépen a területileg illetékes kórház/rendelőintézet honlapjára és megnézed, vagy ha ott nincs fent az infó, akkor felhívod a kórházba, vagy akár elmész megérdeklődni.
2. És ha beutaló kell? És ha az orvos megkérdezi, hogy miért kell, akkor mi van?
Elmondod neki, hogy régóta emésztési gondjaid vannak, hashajtó nélkül nincs székleted. Ennyi is elég, de abban sincs semmi ciki, ha az egész sztorit tálalod.
Nehogy azt hidd már, hogy nem hallott még ennél cifrább történetet.
Nem értem mivel jobb több éven keresztül szenvedni, mint egyszer legyőzni a hülye gátlásaid és kérni az orvostól egy istenverte beutalót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!