Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Lehet kevés vizet ittam, vagy...

Lehet kevés vizet ittam, vagy valami hasonló de most nem tudok kakilni?

Figyelt kérdés
Már 2 napja próbálom kikakilni a "végterméket", de egyszerűen nem jön ki. Ott ólálkodik lent, a legvégén mindig megszorul. Nem akarok túlzottan erőlködni, mert lehet csak nagyobb károkat okoznék. Mit csináljak? Van valami széklethigító csodaszer, akármi? Segítsetek, nem szeretnék ezzel tovább szenvedni.

2016. jún. 19. 09:45
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Kisfiam sokáig nagyon szorulásos volt, sokszor sírt a vécén, alig bírta kinyomni. Gasztroenterológusnál kiderült, hogy tej- és tojásérzékenysége van (intolerancia), azóta diétán van, és csodák csodája, elmúlt a szorulás (előtte nagyon sok tejet, tejterméket fogyasztott). A doki azt mondta, összefügg a két dolog, azóta én is olvastam, hogy a tejtermékek okozhatnak szorulást is, nem csak hasmenést, ha valaki nem tudja a tejfehérjét jól megemészteni.

Ha gondolod, menj el kivizsgálásra, ha gyakran van ilyen problémád. Most a helyedben nem erőlködnék, de ennék napi 1 tk lenmagot 1 pohár vízzel, több zöldséget és gyümölcsöt, mivel a bennük lévő rostok segítenek lazítani a székletet, és több vizet innék (de nem kell túlzottan erőltetni, ha nem esik jól). Szilvalekvár is jó lehet.

2016. jún. 19. 14:59
 12/18 anonim ***** válasza:

Gondolom kakaóvajas pezsgőkúpot... Az nekem se mindig segít, csak görcsöl tőle a hasam.

Glicerines kúpból nyugodtan rakd be a 3g-ost. Az csak helyi hatású.

"...ha valaki nem tudja a tejfehérjét jól megemészteni." Nem a tejcukrot?

2016. jún. 19. 15:56
 13/18 anonim ***** válasza:
Nem, nálunk tejfehérje-intolerancia derült ki.
2016. jún. 19. 17:04
 14/18 A kérdező kommentje:
Lehet most páran rosszallóan fognak rámnézni, de elővettem zsírt, és hát bekentem ott, nem kis adaggal. Megoldódott a problémám.
2016. jún. 19. 21:54
 15/18 anonim ***** válasza:
0%

Eltömítetted vele a pórusaidat, mikropórusaidat. Más, ha lenyeled a zsírt, mert az emésztőenzimek bontják, de ez a végbélben nincs.

Most csak azon izgulhatsz, nehogy legyen belőle gond (gyulladás, fertőzés).

Nem véletlenül írtunk neked többen is Glicerin kúpot pl., amit még ma, vasárnap is meg tudtál volna vásárolni.

De hát a Te életed, úgy cseszed el, ahogyan azt gondolod ahelyett, hogy inkább beszéltél volna ma patikussal, ha már több ugyanolyan választ sem fogadtál el.

Háát...hülyeséget csináltál, de bízzunk a legjobbakban.

2016. jún. 19. 22:33
 16/18 anonim ***** válasza:
Szerintem meg semmi bajod nem lesz tőle.
2016. jún. 19. 23:22
 17/18 A kérdező kommentje:
Nem hinném, hogy baj lenne belőle. A zsír természetesen megolvadt, és az ürülékkel együtt nagy valószínűséggel távozott, kifolyt.
2016. jún. 20. 07:04
 18/18 A kérdező kommentje:
A kérdéstől eltekinte én minden választ jó ötletnek tartottam. Ez egy hirtelen ötlet volt, mindenkinek ment a zöld kéz. Nem kell egyből rossz következtetéseket levonni, ha nem azzal kezdem amit 1-2 kérdező írt. De ezt a választ is köszönöm, hiszen valamilyen szinten mégiscsak a kérdéshez, vagy annak egy kategóriájához tartozik.
2016. jún. 20. 07:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!