Mit tudok (t) enni székrekedés ellen?
Sajnos alapból csak többnaponta van székletem, most viszont egy gyógyszer miatt gyakorlatilag belémkövül a kaki (bocsi). Emiatt meg kijön az aranyerem, rögösödik, stb. A lényeg, hogy szenvedek.
Már napi 3 litert iszok, meg kb. fél kg zöldséget, de nem javul a helyzet.
Mit tudok még csinálni? Kb. hetente van székletem, de kakilni se merek az aranyér miatt, mert nagyon fáj.
Székrekedésre? Ebben a formában max. székletfogónak tudom elképzelni.
Többieknek köszi a választ!
Igen, kb. normalizálodott a székletem, viszont ma reggelre kijött még egy aranyér. :S
Ha vége a vizsgaidőszaknak szerintem elmegyek egy proktológushoz.
Ha lányból vagy, menj el Kriston tornára.
Jót tehet bármi olyan testhelyzet, amikor a feneked magasabban van, mint a felsőtested, nem sima állva lehajolásra gondolok, hanem gyertyaállás, vagy hanyatt fekve talpadat a földre teszed és megemeled a csípődet. Ezt naponta legalább egyszer 5 percig csináld, de lehet többször is. Nekem szerintem ez mulasztotta el a szülés utáni aranyeremet, és azóta se jött vissza.
Ne cipekedj, ne erőlködj hasból. A székrekedést pedig kezeld minél természetesebb módszerekkel (gyógyteák, lenmag stb.).
Akkor főleg menj el Kriston tornára, én terhesen jártam.
A 3 liter víz szerintem sok, de neked kell érezned, mennyit kívánsz. Nem ettől fog elmúlni a szorulás, hanem a megfelelő étrendtől. Ajánlok egy jó könyvet: Giulia Enders - Bélügyek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!