Pontosan mit, hogyan lehet enni hasnyálmirigy-betegség esetén?
Ma voltam orvosnál, s mind a vérvétel, mind a tüneteim hasnyálmirigy-betegségre utalnak, de nem gyulladásra. Szóval a gyermekorvosom hazaküldött azzal, hogy diétázzak. Azonban nemrég fogyókúrás célból diétáztam, szóval lerendezett annyival, hogy aki ennyit fogyott biztos tudja milyen az a kímélő diéta. De nem tudom. Én mindent olajban sütöttem, nem figyeltem az emésztésre, csak a kalóriákra. Addig eljutottam az internet segítségével, hogy kerülni kell a zsíros, és a kemény rostú ételeket, meg mindent ami nehezen emészthető... De fogalmam sincs mi az a kemény rostú, vagy mi az ami könnyen emészthető. Minden honlapon, orvos cikkben mást írnak, a felét nem is értem. Ilyeneket írnak, hogy a friss kenyér az rossz, de a másnapos már ajánlott.
Sütőben lehet sütni? És serpenyőben párolni? Zabot lehet enni, vagy az túl rostos? Mi van a gyümölcsökkel? Tényleg célszerűbb egy nap ötször, hatszor enni? Nehéz lenne megoldani délelőtt, mert még két hétig iskolába járok.
#1: Na ez nagyon érdekes elmélet, ilyet még nem hallottam. A rossz rágással az a baj, hogy nem aprítja megfelelően és nem elegyíti lúggal (nyál) kellő mértékben az ételt, pedig ez az emésztés első lépése, ha ez hiányzik, a többi sem úgy zajlik kémiailag, ahogy kéne. Az antioxidánsok "kivonják az oxigént"? Vagyis nem hagyják oxidálódni az ételt? Tehát szerinted enyhén oxidált ételt kéne fogyasztanunk? Ez hogy fér össze azzal, hogy a természetben szinte minden élőlény friss táplálékot fogyaszt? "A biogáz a vérbe felszívódva elfoglalja az oxigén helyét" - a vérplazmába valóban beoldódik a bélgázok egy része, de nem az "oxigén helyére", mert azt a vörösvértestek szállítják vas-oxid formájában megkötve.
Kérdező: ha nem gyulladás, akkor milyen hasnyálmirigy-betegség? Miért nem kérdeztél rá, hogy mit egyél és mit ne? (Miért nem kaptál se rendes diagnózist, se rendes terápiás előírást?)
#2.
Ez nem "egy elmélet", hanem ez a valóság!
Abból indulj ki, hogy minden folyadékban oldódik a levegőből oxigén, az 1 légkör nyomáson. A friss annyit jelent, hogy ez még nem indította bomlásnak az ételt.
A friss annyit is jelent, hogy nincs kiszáradva, megszikkadva.
A felszívódott biogáz nem csak a vérplazmában oldódik, hanem a vértestekhez tapadva megakadályozza hogy a vértest a tüdőben oxigént vegyen fel. Ettől a tehertől sehol a szervezetben nem képes megszabadulni, hisz a biogázt a szervezet nem tudja hasznosítani, nem tudja elégetni. Ebből alakul ki a vérszegénység. És még számtalan betegség.
Az oxidáció az egy kémiai folyamat. Nem oxidált ételt kell ennünk, hanem mennél pépesebbre kevert, a nyálban oldott oxigénnel elegyedett ételt! Hisz a beleinkben az emésztést végző önálló életformáknak is szükségük van oxigénre, hogy munkájukat maradék nélkül képesek legyenek elvégezni. Ha ebből nincs elég, akkor a biogázerjesztő baktériumoké lesz a főszerep.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!