Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Szerintetek is kamu és a...

Szerintetek is kamu és a fogyasztók manipulálása a laktózérzékenység, lisztérzékenység, glükózérzékenység? És csak ugyanannak a terméknek a dupla áron való megvétele a célja ennek elhitetetése?

Figyelt kérdés
2016. jún. 12. 09:57
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
HA NEKED lenne ilyen bajod, akkor megváltozna a véleményed.
2016. jún. 12. 10:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
23%
Nyilván nem az, de az viszont már egy nagyon kicsit furcsa, hogy egyre több terméken feltüntetik ezeket a hangzatos szavakat. Azért ennyi ilyen betegségben szenvedő ember nem él Magyarországon. Persze, nekik is legyen mindenből nagy választék, de szerintem ennek teljesen biztosan nincs akkora piaca, amekkora kínálat mutatkozik az ilyen termékekből.
2016. jún. 12. 10:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
57 éves vagyok és gyerekkorom óta laktózérzékeny. Akkor még nem ismerték ezt a betegséget, ezért erőltették a tejivást (főleg az óvodában). Rengetegszer lettem rosszul miatta, megutáltam a tejet. Egy idő után anyukám megértette, hogy nem véletlenül tiltakozom a tej ellen, és nem erőltette belém a kakaót sem. Nekem már hiába kínálnak laktózmentes tejet, tejszínt, utálom az ízét és remekül elélek tej és tejszín nélkül. Joghurtot, sajtot eszem, abban nincs annyi laktóz, hogy ártana nekem.
2016. jún. 12. 10:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
0%

Kérdező, az ember természetéből adódóan laktózérzékeny. Az erre immunis réteg hosszú évszázadok folyamán alakult ki, a "mutáns" (megváltozott) génkészlet öröklődött.


Megfigyelhető, hogy az olyan országokban, ahol földrajzi, éghajlati vagy gazdasági okokból nem gyakori a tehéntej fogyasztása (mert pl. nem ideális tehenek tartására, stb.), a lakosság 90%-a laktózérzékeny (Ázsia). Európában a lakosság kb. 30%-a laktózérzékeny szintén.


Nem manipulálás vagy kamu, hanem éppen természetellenes a laktóz, glükóz fogyasztása, ezért érzékeny rá természetéből adódóan az emberek jórésze.


Éppen az a természetellenes, hogy ezek étrendünk részei lettek.

2016. jún. 12. 10:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:

Amúgy:

"A laktózérzékenység vagy laktózintolerancia a laktóz, egy a tejben és a tejtermékekben megtalálható cukorféle lebontásának a képtelensége.[1] Ennek oka a lebontáshoz szükséges laktáz enzim hiánya vagy alacsony szintje. Becslések szerint világszerte a felnőtt népesség 75%-a nem képes teljes egészében lebontani a tejcukrot.[2] Ez az arány Észak-Európában 5, míg Dél-Európában 71%, de egyes ázsiai és afrikai országokban akár 90% is lehet.[3]"

2016. jún. 12. 10:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
Csak lenne ilyen problémád, majd nem írnál baromságokat.
2016. jún. 12. 10:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Fordítva van, mint ahogy kérdezed. A fenti érzékenységek léteznek, a vérmes üzlet meg ráugrott a témára, ezért olyan drágák.
2016. jún. 12. 11:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:

Azt nem tartom semmi esetre sem rossznak, ha az élelmiszereken feltüntetik ezeket az anyagokat, illetve mentességüket - ugyanis aki neteg lesz töle, annak így egyzserübben megoldható az étkezése, nem kell mindennek elöször utánajárnia.


Az, hogy valamin feltütnetik, hogy nem tartalmaz pl glutént, nem akadályozza semmiben sem azokat, akiknek ez nem gond. viszont aki érzékeny erre, annak sokat segít.

2016. jún. 12. 11:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:

Nem kamu, és több embert érint, mint amennyi tud róla.

Az a termék, ami duplaannyiba kerül, mert "mentes", ugyanúgy műkaja. Nincs rájuk szükség, lehet enni tiszta élelmiszereket is, amit nem gyárakban készítettek, elég kimenni a piacra. Persze sokan azért veszik meg pl. a laktózmentes tejtermékeket stb., mert nem tudnak lemondani a tejtermékekről, pedig azok nélkül is van élet. Én egész jól megvagyok nélkülük, meg lehet szokni, és egy idő után már nem is hiányoznak.

2016. jún. 12. 13:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:

Nem kamu, ráadásul ha valaki nem érzékeny semmire, de évekig nem visz be laktózt, az simán elvesztheti a laktóz megemésztésének a képességét. Ez természetes dolog. Az élelmi rosttól is el lehet szokni, pedig rostot enni természetesebb, mint más állat tejét felnőttként... A tömény cukortól és a gluténtől is... Hiába nem vagy érzékeny, legalábbis orvosi értelemben nem.

S pl. nekem a sok szénhidrát sem jó. Soha nem volt az, csak nem tudtam, hogy máshogy jobb. Jól működöm, de számomra az ideális táplálkozás nincs tele szénhidráttal, akkor sem, ha az a legtipikusabb táplálkozási forma errefelé...


Ha valaki egyes drágább termékekkel boldog, miért ne vegye őket? De nem kell laktózmentes tejtermék, gluténmentes kenyérmix és egyebek. Lehet húst, tojást, zöldséget, miegymást enni és kész. Már ha nem érzékeny rájuk az ember.

S abban sincs baj, ha az ember gluténmentes kenyeret süt teljesen normális gluténmentes gabonákból (hajdina, köles, kukorica, rizs...etc.). Igen, sokuk drágább, mint a búza, hisz nem használják őket széleskörűen, mindenki a búzát szokta meg. Ettől még pl. a köles teljesen normális étel, ami már sokat megélt az emberekkel kapcsolatban, s szerintem nagyon finom ízű. Nem tudom drágának tartani, ha a búza ára határozná meg az ételköltségeinket, havi pár ezerből meglennénk. De nem az teszi.

A vajkrémekre, felvágottakra, ömlesztett sajtokra, palacsintaporokra, akármikre is lehetne fújni, azok még csak nem is segítenek egy érzékenyebb vagy egészségtudatos embernek, mindössze drágán eladnak valami kutyult izét.


Nagyon sok ember szenved pl. a laktózérzékenységtől, ha véletlenül laktózt fogyaszt. Még ha az én családomban nincs is ilyen, nem kamuznám le.

2016. jún. 12. 20:59
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!