Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Lehetek cukorbeteg és/vagy...

Lehetek cukorbeteg és/vagy kényszerevő? (többi lent)

Figyelt kérdés
Nagyrészt egészségesen étkezem,minden nap megeszem kb.250g(+,-10g)minőségi szénhidrátot,70g zsírt,és 75-85g fehérjét.Mindig azon gondolkodom,hogy még mennyit ehetek ma.Délelőtt suliban nincs gond az evéssel,mert leköti más a figyelmem,de délután mikor hazaérek állandóan az evésre gondolok.Már alig várom az estét,hogy újra ehessek,ha valami finom van itthon.Eljön a vacsoraidő megeszem az adagomat(soha nem hagyok a tányérban semmit)aztán van mikor még ennék de megállom,viszont van mikor megbontok még egy doboz kekszet.Azt is megeszem.Az egész dobozzal.Sőt,van mikor mégegyet megbontok,és annak is felét megeszem.De van mikor már nem is érzem finomnak és fáj a hasam de akkor is nagyon kívánom még az édeset.Utána elhatározom hogy nem eszek egy hétig onnantól kezdve édeset,de már előre eldöntöm mit fogok akkor enni,és már alig várom,hogy újra ehessek édeset.Nem tudom mitől lehet,de már elegem van belőle,kérlek ha tudtok segítsetek! 14/L

2016. jún. 10. 19:02
 1/3 anonim ***** válasza:

Kicsit étel- és édességfüggő inkább. Vagy túlságosan hedonista. Rengeteg ilyen ember van.

Cukorbetegségre szerintem nem utal semmi.

De egy kis önfegyelem nem ártana. Tényleg csak egy kicsi. Vacsora után ne egyél kontrolltalanul egy halom kekszet. Ami bizonyára nem minőségi szénhidrát, bár nem tudom, neked mi az.

Nem tudhatom, neked mi válik be, nekem a szénhidrátbevitel erős csökkentése megszüntette a túl erős édességvágyamat (így is sok édességet eszem, de csak mert finom és jó összetételűeket, nem cukrosakat), de van, akinek az csak olaj a tűzre.

Azért a sok gyors szénhidrát eléggé ördögi kört tud okozni az arra hajlamosaknál. Egyeseknél a lassabb is, ha olyan fajta.

De nálad a gondolkodásoddal s fegyelmezettségeddel is baj van s hidd el, ha én, a táplálkozástémafüggő, kissé zabolátlan hedonista ezt mondom, az már súlyos.

Ha rendesen jóllaksz rendes ételekkel, akkor is kívánod a desszertet? Inkább legyen nagyobb a vacsora, ha egyszer kisebb mellett úgyis betolsz egy csomó kekszet és hasfájásig vagy azon is túl eszel :( Vagy jobb összetételű, laktatóbb.

2016. jún. 11. 00:07
 2/3 anonim ***** válasza:

Létezik olyan betegség, hogy szénhidrátfüggőség. amit sokszor elintéznek a laikusok egy kézlegyintéssel, hogy csak falánk az illető.

Nem így van! Ez egy anyagcserezavar, egyben a cukorbetegség előszobája.

Én végigjártam ezt a poklot!

Képes voltam éjszaka közepén felkelni és piskótát sütni, mert nem tudtam elaludni, míg nem eszem degeszre magam valami édessel.

Próbáltam úgy visszafogni magam, hogy nem tartottam otthon semmit, amiből édességet lehet gyártani.

Sajnos annyira megőrültem a hiányától, hogy képes voltam száraz kenyeret lereszelni prézlinek, azt megpirítottam, vastagon megszórtam fahéjas cukorral és befaltam.

Eljuttattam magam arra a pontra, mint az alkoholisták, hogy folyton az édességen járt az eszem, ha azonnal nem tudtam cukros ételhez jutni, rám jött a remegés.

Közben a vércukrom rendben volt, még a terheléses vércukor méréskor is, de én nem hagytam annyiban.

Rengeteg vizsgálat után kórházba kerültem, ahol egész egyszerűen 3 napig nem kaptam enni SEMMIT (!), viszont még éjszaka is 2 óránként vettek tőlem vért, éjfélkor meg hormonszintet néztek.

Megállapították, hogy hormonalapú (változókori) reaktív hipoglikémiám van.

A hipoglikémiáról mellékelek neked egy linket, lehet, - ne adj Isten - hogy nálad is ez a probléma, nem feltétlenül hormonalapon, millió mástól lehet.

Minden esetre sajnos ez nem falánkság, de főleg nem játék, nagyon komolyan kell venni, mert rettenetes problémákat tud okozni a megbomlott cukor-anyagcsere.

Minél hamarabb keress fel egy jó diabetológust, hidd el komolyan fog venni!

Abban igazat adok az előttem szólónak, hogy minél több CH-t eszel, annál többet fogsz kívánni. Valamiért ez így működik.

Nekem a 3 nap teljes ételmegvonás a kórházban nagyon sokat segített (bár nem is tudom hogy éltem túl azt a 3 napot!) mert amikor kijöttem, már nem éreztem úgy, hogy ölnék a cukros ételekért.

Sajnos én az eltelt évek alatt nem tartottam be az előírásokat, nem vettem komolyan a problémát és sajnos cukorbeteg vagyok.

Remélem te tanulsz az én példámból és időben fordulsz segítségért, amit be is tartasz.

Nem lesz könnyű, de én kitartást és sok sikert kívánok neked!

[link]

2016. jún. 11. 10:13
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!Elvileg kedden megyünk inzulinos vizsgálatra.Akkor már okosabb leszek.Köszönöm mégegyszer a válaszaitokat!:)
2016. jún. 11. 14:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!