Ez még bulimiának számít?
Igen, ez az, mert a bulimia ugye falási rohamokkal járó kényszerbetegség és ez azt jelenti, hogy te még akkor nem gyógyultál ki belőle teljesen.
Kockázata így is van, ha belegondolsz, ugyanúgy károsítja a fogakat a hánytatás miatt.
Igen, hiszen a falás-hányás rohamok még mindig jelen vannak, bár az nagyon jó dolog, hogy egyre ritkábban. Szerintem ez is egy olyan mentális betegség, amiből hihetetlen nehéz kigyógyulni, mert ad egy biztonságérzetet, a megszokottság miatt, ezért térsz vissza hozzá, ha rossz a hangulatod. A fogaidat és a nyelőcsöved ugyanúgy károsítja a hányás, viszont közel se annyira, mintha napi szinten csinálnád. Félévente egyszer minden jó magyar ember kidobja a taccsot. Szóval a fizikai részétől eltekinthetünk, de szerintem mentálisan is így tovább.
A bulimia egészségügyi kockázata a kiszáradáson, súlyos fogyáson kívül még a nyelőcső és a fogak károsítása, a mentális részre meg már kitértem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!