Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ez bulímiának számít?

Ez bulímiának számít?

Figyelt kérdés

Mindig rengeteget szenvedtem az alakommal. Sportoltam, tornásztam, egészséges ételeket igyekeztem enni, abból is keveset.

164cm-hez vagyok jelenleg 55-56 kg, viszonylag sportos alkat. Pár hónapja kezdődött az egész, eltört a lábam és 53-ról 58 kg-ra híztam...nagyon ki voltam borulva. Először próbáltam keveset enni, mert sportolni nem tudtam újra olyan intenzíven, mint korábban. Aztán kipróbáltam, megtudom-e hánytatni magam...emlékszem egyszer régebben is próbáltam és nem ment. De legutóbb igen. Tehát pár hónapja történt először, hogy úgy éreztem, többet ettem mint szabadott volna és a "könnyebb utat" választottam. Azóta jó párszor hánytattam már magam, változó időközönként..mikor épp úgy éreztem. Volt, hogy naponta 2x is. De van hogy egy hétig sem..akár több. Eleinte csak ha egyedül voltam tettem, de ha kell, már bezárkózom a fürdőszobába és titokban. Senki nem tud róla. Én nem érzem komolynak a helyzetet, ritkán jönnek rám "falás rohamok" és akkor is tudom, hogy ez csak magamhoz képest sok, másoknak semmiség lenne...Mégis meghánytatom magam, mert úgy könnyebb, jobban érzem magam utána. Bűntudatom van, ha hízlaló ételeket eszek..

2013. jan. 17. 21:44
 1/7 anonim ***** válasza:
hogy ez már bulimia-e azt nem tudom, de az biztos, hogy ez egyáltalán nem normális...
2013. jan. 17. 21:46
 2/7 anonim ***** válasza:
Igen, sajnos a bulimia nem a hánytatások számában mérendő... az alap probléma a te buksidban van azzal, hogy bűntudatot érzel, és mindegy, hogy hány hetente csinálod a hánytatást. Biztosan tisztában vagy a következményeivel, de azért leírom, hogy TÉNYLEG nagyon veszélyes lehet, ha folytatod, mert kimarja a nyelőcsövedet, a torkod, a fogaid tönkremennek, nem beszélve arról, hogy mi lesz, ha kórosan soványra fogysz. Hiába nem érzed komolynak, nem ártana szakemberhez, pszichológushoz fordulni ezzel.
2013. jan. 17. 21:49
 3/7 anonim ***** válasza:
Azt kihagytad, hogy nem utolsó sorban a szívet is nagyon-nagyon megterheli!
2013. jan. 17. 21:52
 4/7 anonim ***** válasza:
az
2013. jan. 17. 21:53
 5/7 anonim ***** válasza:

Szerintem ez bulimiának számít (kóros étvágytalanság) és kezd már bulimia nervosa lenni...

Keress fel egy pszichológust!

2013. jan. 17. 21:58
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Még azt hozzá tenném, hogy lelki állapotomból függően, vannak időszakok mikor folyamatosan csak az ételen jár az eszem...hogy mikor és mennyit egyek, hogy mit csináljak evés helyett, mit egyek ha már elég éhesnek érzem magam..
2013. jan. 17. 22:12
 7/7 anonim ***** válasza:

Állítólag a hánytatás, nem jó módszer a fogyáshoz, mert csak rövid távú.. Azok az anyagok pl szénhidrát, már az első pár percben felszívódik.. tehát hosszabb távon nem használ..

Csak annyit tudok mondani, hogy állj le, míg az elején vagy..

Írtó nehéz kijönni belőle, egy életre megmaradnak a hatásai.. de komolyan.. Senkinek sem kívánom soha, ezeket a tapasztalatokat.. Ne akkor akarj majd leállni ha már túl késő. Ha már változtatnál is de hiába.. Csábít, és nem tűnik olyan veszélyesnek hidd el tudom. De túl nagy az ár amit fizetned kell érte, és egyszerűen nem éri meg. Kérlek, ne csináld, sőt könyörgöm. Annyira rossz ez az egész hidd el.. Én is voltam ilyen, és rengeted ilyen lányt ismerek. Nem véletlen betegség. Nem játék. Talán az életed vagy a lelked lesz az ára, de lehet hogy az életminőséged megy radikálisan tönkre.. És most nem arról beszélek h ki fog lyukadni a gyomrod meg minden, persze ez is elég rossz, de én a másik oldalról beszélek.. A lelki oldaláról..

Állj le, a sport segít, és szép alakot varázsol.. Az étkezést is szabályozhatod pl 6után nem eszel, napközben napi 3-4X és egészségeseket.. Vannak jó táplálkozási útmutatók.. Érdemes megnézni őket..

És nem számítasz túlsúlyosnak a bmi szerint, úgyhogy nyugiii ;)

Ha kellenék írj privit. :)

2013. jan. 21. 14:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!