Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Léböjtkúra vizsgaidőszakban...

Léböjtkúra vizsgaidőszakban nagy butaság?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Alapból vékony/normál testalkatú nő vagyok, a súlyommal még sosem volt gondom, szóval nem vagyok a téma szakértője. x)

Viszont észrevettem, hogy kezd hájasodni a hasam, aminek nagyon nem örülök. Nem vészes, de nem is akarom, hogy azzá váljon... Ma ajánlották nekem a léböjtkúrát, aminek gyorsan utánaolvastam, és úgy tűnik, segíthetne a bajomon, teljesen rákattantam, szívem szerint már holnap elkezdeném. A kérdésem annyi, hogy ez mennyire megterhelő? Úgy értem a 7 napos kúra alatt nehezebb lesz a koncentráció, feszültebb lesz-e az ember tőle, ill. lehetséges-e, hogy nehezebben megy majd a tanulás? Ha már x időt kibírtam kezdődő hájjal a hasamon, akkor bírjam ki a vizsgaidőszak végéig, vagy ne parázzak koncentrációs nehézségektől, mert nem okoz olyat...? :)

Előre is köszönöm a válaszokat.

2016. jún. 8. 19:22
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
A lebojtkura barmilyen idoszakban nagy butasag.
2016. jún. 8. 19:26
 2/6 anonim ***** válasza:

Idegbeteg leszel tőle kb. a harmadik napon. Ismerősömhöz hozzá sem lehetett szólni onnantól.

Egyébként fogyásra nem jó, max. ha az ember előtte úgy bezabált, hogy a bélrendszerét akarja kicsit kiüríteni.

7 nap alatt nem igazán lehet zsírból fogyni.

Egyébként hagyd a vizsgaidőszak utánra, mert az agynak energiára van szüksége a működéséhez!

2016. jún. 8. 20:35
 3/6 anonim ***** válasza:
Ha fogyni akarsz, akkor gyere hozzánk füvet hordani!
2016. jún. 8. 22:03
 4/6 anonim ***** válasza:

Speciel nem tudom, miért kellene a fogyáshoz ilyesmi, nem amiatt szokták csinálni...

De nem vizsgaidőszakra raknám én sem. Egy hét ide vagy oda tökmindegy, ha fogyásról van szó.

Bizonyára emberfüggő (s étrendfüggő is, hisz a léböjtkúrák sem egyformák), ki mennyire viseli jól. Nem kísérleteznék pont most...

Nem tudom, mennyi szénhidrátot vinnél be, de ha viszonylag keveset, akkor az elején várható lenne koncentrációs zavar. Bár a test megoldja, hogy az agy megkapja, ami jár neki, különben hamar belehalnánk egy böjtbe, az egészséged miatt nem különösebben kell aggódnod, de a tiszta gondolkodás, közérzet, miegymás könnyen megsínyli az efféle tápanyagmegszorítást. Én csak a szénhidrátszegény stílushoz értek valamelyest, ha pl. rengeteg gyümölcslét iszol, az nem tudom, milyen, de az is emberfüggő, hogy jólesik vagy sem. De a léböjtkúrák mintha nem cukorra alapoznának. S nem véletlen, hogy vannak ilyen bentlakásos kúrák, s a résztvevők véletlenül sem dolgoznak, tanulnak, mert azt azért nehezebb ilyenkor.

De ez ember- és étrendfüggő, ahogy már írtam.

Ha valaki figyel a kinézetére s észrevesz egy pici hasi hájat, az igazán megteheti, hogy mindössze egy csöppet odafigyel egy ideig a táplálkozására, semmiféle drasztikus dolgot nem kell tennie.

2016. jún. 8. 22:47
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat, a hasznosakra ment a zöld! ;)

1-es: Miért?

2-es: Köszönöm, azt hiszem, mégis inkább a vizsgáim után kezdek bele. :D

3-as: az igazság az, hogy konkrétan fogyni nem akarok. Ezt most lehet, hülyén hangzik, de pl. a combom még most is vékony (össze se tudom érinteni őket, mindig rés van közöttük), és örülök, hogy végre kezd vmi formája lenni a fenekemnek, nem olyan lapos, stb. A mellemmel sose volt gond, normális méretű (bár inkább nagy), és szép kerek, nem szeretnék fogyni onnan sem, ha nem muszáj... csak az a fránya has, azt kellene "megfogni", mielőtt eldurvulna a helyzet. xD

4-es: "...az igazán megteheti, hogy mindössze egy csöppet odafigyel egy ideig a táplálkozására, semmiféle drasztikus dolgot nem kell tennie." - Ezt ki tudnád fejteni nekem pontosabban? Nekem gőzöm sincs a kalóriákról meg szénhidrátbevitelről, meg ilyesmikről... ez most azt jelenti, hogy ki kellene művelnem magam a témában? Olvassak utána, hogy miben mennyi kalória van, meg ilyenek? Vagy csak azt, hogy mondjuk picit kevesebbet egyek, mint eddig? Vagy ugyanannyit, csak többször kevesebbet?

2016. jún. 8. 23:32
 6/6 anonim ***** válasza:

Sosem árt a tudás, de ez átkozottul nehéz téma. Arra gondoltam, hogy kicsit kevesebbet s ha van rágcsa, cukros valami, azt ne... Nekem sajna bele kell adnom apait-anyait még határozott felesleggel is, kemény dió vagyok, de a párom mindig így csinálta, miután lefogyott s néha feljött pár kiló. Neki sem volt fogalma kb. semmiről, de pl. kisebb vacsorát evett (koránfekvő s így volt a legkellemesebb számára), nem evett csokit spontán meg ilyenek s le is fogyta hamar azt a kis feleslegét. Első körben érdemes egyszerűen megpróbálkozni, esélyes, hogy már ez is hat. Ha nem, akkor jönnek a picit drasztikusabb módszerek. Illetve akkor is csak azt ajánlom, hogy nézd meg az étrendedet, ha van valami látványos elem, ami kalóriát hoz, de elhagyható s igazából nem laktat, azt hagyd ki, mozogj többet, ha tudsz, ilyenek.

Drasztikusabb váltást csak akkor ajánlok, ha mondjuk egészségtudatosság miatt vonz. Nekem voltak ilyenek, nem volt velük baj, sajna a fogyáshoz nekem 1-2 drasztikus életmódváltásnál több kell. De sokaknak a tizede is elég.

Az alakod miatt ne aggódj, ha hasra ment fel egy kis háj, onnan is fog lemenni, ha visszafogysz (egyszer olvastam egy állítólagos esetről, ahol nem így volt, de mindenhol máshol a fenti jelent meg, s az is a logikus).

2016. jún. 9. 00:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!