Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A tojás nyersen fogyasztva...

A tojás nyersen fogyasztva egészségesebb vagy főzve?

Figyelt kérdés
Nem az íze, hanem a vitamintartalma érdekelne; mivel bizonyos vitaminok hőre érzékenyek, elképzelhető, hogy nyersen egészségesebb?

2016. jún. 5. 18:05
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Egyébként a tükörtojásban és a lágytojásban, valamint az erőlevesbe tett tojássárgájában is nyersnek mondható a sárgája, nem véletlenül léteznek ezek az ételek. Érdemes ezeket fogyasztani.
2016. jún. 5. 19:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/16 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm!!!
2016. jún. 5. 19:57
 13/16 anonim ***** válasza:

Egészségesebb, főleg a sárgája, viszont a fehérje nagyobb mennyiségben B-vitamin gátló. De a nyers fehérjét egyébként is a legtöbb ember undorítónak találja. A nyers sárgája (lágytojás, tükörtojás) viszont sokkal ízletesebb, mint főzve/sütve.


A nyers sertéshús témájához: a házi kolbász is abból van...

2016. jún. 5. 19:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2016. jún. 5. 21:46
 15/16 anonim ***** válasza:

Olvasmányaimban pont azzal találkoztam, mint a 84%-os válaszoló... Viszont a testépítés szekcióban az az uralkodó nézet, hogy minden normális ember tudja, hogy a tojást kizárólag hőkezelve jó fogyasztani, különben pocsék a fehérje hasznosulása. Nos, én odavagyok a folyós sárgájáért, de ha egyszer rájövök, hogy rossz a hasznosulása, boldog leszek és a napi 8-10 helyett sokkal több tojást eszem :D Lehetőleg ez tömegeléskor legyen.

De logikátlan számomra, hogy egy ilyen népszerű étel nyersen ne legyen roppant hasznos. Az állatvilágban extrém népszerű a tojásevés, nem is csoda, szinte minden megvan benne, ami kell, nem véletlenül, ha egyszer egy komplett kis állati élet el tud belőle indulni. nekünk nagy hiány a C-vitamin, ami pont nincs benne, de azt szinte minden állat simán megtermeli magának, az ember sajnos nem.


A nyers fehérje azért jobb hőkezelve. Ha az állatok kizárólag a fehérjét eszik, nekik is vitaminhiányuk lesz, legalábbis csirkekísérletekről olvastam e téren, a sárgája ezt ellensúlyozza, de azért jobb, ha a sárgája biotintartalmát is megőrizzük s nem rontjuk el a nyers fehérjével, legalábbis nem gyakran.


Sajna nem tudom, mely vitamin hőérzékeny a C-vitaminon kívül, ami a tojásban nincs, de hogy a tojás sütve is fantasztikusan tápanyagdús, remek étel, abban bizonyos vagyok.

2016. jún. 6. 00:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/16 A kérdező kommentje:

Igazán köszi!


(Szerintem akkor még majd külföldi honlapokon is utánanézek bővebben, de ha esetleg tudtok konkrét weboldalt, ahol már találtatok a témában infót (főként magyarul és angolul érdekel), akkor megköszönöm azt is.)

2016. jún. 6. 04:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!